Zimné kúpanie v teplej vode

Navštíviť kúpalisko sa dá i v zime. Stačí, ak si vyberiete také, kde je v bazénoch termálna voda. Okrem kúpania sa pod holým nebom si môžete dopriať aj saunu, vírivku, umelé vlny, tobogany či masáže. Ak sa rozhodujete, kam ísť, možno sa vám zíde zopár nasledujúcich tipov.

29.02.2020 06:00
Thermal Park Vrbov, kúpele
Hovorí sa, že Thermal Park Vrbov má vo svojich ôsmich bazénoch najliečivejšiu vodu v strednej Európe.
debata

Thermal Park Vrbov

V zime predstavuje ideálne možnosti pre kombináciu zimných športov a relaxácie v príjemnej geotermálnej vode. Zdravá mineralizovaná voda vyviera z hĺbky 2 000 metrov a v bazénoch sa udržiava pri teplote 26 až 38 °C. Obzvlášť ju obľubujú lyžiari, ktorí si v nej uvoľňujú svalstvo po celodennej lyžovačke. Radi sem zavítajú tiež rodiny s deťmi a seniori. Voda je vhodná pre každého, kto potrebuje zregenerovať organizmus a nabrať nové sily. Thermal park pritom nepatrí k strediskám, kde návštevníkov otravuje hluk reprodukovanej hudby či iné rušivé vplyvy. Preto je vhodný najmä pre rekreantov, čo si potrebujú skutočne odpočinúť. Stredisko je vybavené tryskami a prúdmi tečúcej vody, ktorá vymasíruje rôzne časti tela, no k dispozícii je i thajská masáž. V areáli sa nachádza päť bazénov s rôznou teplotou vody.

Thermal Corvinus vo Veľkom Mederi

Stredisko je známe vodou, ktorá uvoľňuje svalstvo a priaznivo pôsobí na pohybovú sústavu. Teplota vody sa počas chladnejších mesiacov pohybuje od 27 do 38 °C, čo rekreantov príjemne zohreje, najmä vonku. K dispozícii je až sedem bazénov, ktorých súčasťou sú vodné trysky a masážne sprchy. Deti a rodičia si určite prídu na svoje v rodinnom zábavnom bazéne s interaktívnym vodným ihriskom s vodnou vežou, vodopádmi, vodnými sprchami, 500-litrovým vedrom, vodnými clonami, delami a kĺzačkami. V areáli sa nachádza tiež krytý plavecký bazén s dĺžkou 25 metrov. Kto má chuť na wellness, môže navštíviť bohatý saunový svet vybavený štyrmi druhmi sáun s vychýrenými relaxačnými ceremóniami. Odpočinúť si môže aj v biosoláriu alebo pod rukami zručných masérov. Termálny park sa vyníma i vďaka originálnemu stvárneniu priestorov. Celý areál nesie známky odkazov k histórii mestečka Veľký Meder a príbehom o kráľovi Matejovi Korvínovi, ktorého legendou mesto dodnes žije.

Thermal & Ski resort Meander Oravice

V termálnom a lyžiarskom stredisku Meander...

Nachádza sa na úpätí Západných Tatier – Roháčov. Ponúka kombináciu lyžovania a relaxu v bazénoch s liečivou geotermálnou vodou. Voda v bazénoch s teplotou 28 až 38 °C je bohatá na minerály a prvky s preukázateľnými blahodarnými účinkami na organizmus. Bazény akvaparku sú vybavené vodnými atrakciami. K dispozícii je fínska sauna, masážny kút, detský kútik a morský aerosolový kúpeľ, ktorý pozitívne pôsobí na imunitný systém, dýchacie cesty a pomáha pri astme. Počas zimy je súčasťou rezortu aj skipark s vyše 12 kilometrami zjazdoviek. Leží tak blízko, že z areálu akvaparku možno sledovať slalom lyžiarov. Zdatní športovci môžu využiť červenú zjazdovku, ostatní menej náročné trasy. Na kopec lyžiarov vyvezie štvorsedačková lanovka s kapacitou 2 400 osôb/hod. alebo klasický lyžiarsky vlek. Veľmi atraktívna je akcia kombinujúca lyžovanie a relax v akvaparku. Návštevníci si môžu zakúpiť špeciálny produkt Ski & Thermal a v jeden deň si užiť lyžovanie aj akvapark za výhodnú cenu.

Thermal Park Šírava

Ak chcete porovnať typy sáun, navštívte Thermal...

Rekreačné stredisko ponúka viacero wellnessových možností. Rozkladá sa na ploche 800 m2 a pozostáva zo štyroch druhov sáun – fínskej sauny, infrasauny, bylinkovej a parnej sauny. Pri suchých saunách je k dispozícii ochladzovací bazén. Teplota vody sa pohybuje od 7 do 15 °C. Novinkou je zväčšená bylinková sauna, kde sa zážitok zo saunovania umocní meditačným programom Zvuk Tibetu. Ďalšími príjemnými atrakciami vo wellness zóne sú špeciálne sprchy, ľadopád, Kneippov kúpeľ, chodník a rozsiahla relaxačná zóna. Návštevníci môžu využiť až deväť bazénov, vrátane vodných atrakcií ako divoká rieka, hojdací záliv, simulácia morských vĺn a bazén s reprodukciou zvuku pod vodnou hladinou. Načerpať novú energiu a psychicky i fyzicky pomôcť svojmu organizmu je možné pobytom v dvoch vonkajších termálnych bazénoch. Súčasťou strediska je i štvorhviezdič­kový hotel.

Thermalpark Dunajská Streda

Termálne kúpele v Dunajskej Strede - bazény aj...

Jedno z najobľúbenejších a najnavštevova­nejších rekreačných stredísk na južnom Slovensku. V krásnom prostredí v srdci Žitného ostrova ponúka kvalitné služby a dokonalý relax pre všetky vekové kategórie. Na ploche 18 hektárov sa nachádza 10 bazénov, na návštevníkov čaká i novovytvorená zóna, ktorú tvorí jazero určené na prírodné kúpanie s možnosťou využitia vodných športov, a ďalšie zaujímavé novinky. Pre najmenších kúpalisko ponúka vyžitie v detskom bazéne so zábavnou šmykľavkou. Väčší nadšenci adrenalínu a zábavy majú možnosť vyskúšať si vežu so siedmimi toboganmi. Priamo v areáli Thermalparku možno navštíviť tiež kultúrne akcie. Na ostrove sa nachádza nové pódium, ktoré bude počas celej sezóny ponúkať rozmanitý kultúrny a spoločenský program.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zimná dovolenka #termálne kúpaliská