Chcete sa hýbať? Tipy, ktoré vám pomôžu poraziť lenivosť

Tieto tipy vám pomôžu vyhrať boj s lenivosťou raz a navždy. A to aj napriek tomu, že ste v časovej tiesni.

18.02.2020 06:00
beh na páse - fitness-centrum - cvičenie pod... Foto:
Vo dvojici je ľahšie aj športovanie...
debata (1)

Stanovte si ciele

Definujte svoje ciele čo najpresnejšie a najrealistickejšie. Nehovorte si, že chcete konečne znova športovať, ale presnejšie, napríklad, že do konca roka schudnete päť kilogramov. Ak tento cieľ dosiahnete skôr, zadefinujte si nový! Ciele vám uľahčujú budovanie návykov a neustále vás motivujú k tomu, aby ste pridali, a to dokonca aj vtedy, keď sa už chcete vzdať.

Nájdite si šport, ktorý vás baví

Ak neznášate beh, nenúťte sa doň. Ak máte s tréningom bojovať preto, že vás nebaví, nepomôže vám to vybudovať si zdravý vzťah so športom. Možno by ste namiesto toho mohli počúvať svoje obľúbené podcasty a prechádzať sa pritom po meste, alebo len vymeniť dve trolejbusové zastávky za svoje nohy.

Nájdite si partnera

Nájdite si niekoho, kto vás podporí, motivuje. Mať niekoho, komu sa budete spovedať, ak vynecháte tréning, je jednoduchý spôsob, ako si zo športu vypestovať zvyk. Stretávate sa raz za týždeň s kamarátom, s ktorým hráte pravidelne šach? Choďte predtým spolu do fitnesscentra! Keď tam na vás niekto čaká, určite svoj sľub dodržíte a ľahšie prekonáte lenivosť.

Neúspechy sú v poriadku

Po troch týždňoch ešte nevidíte žiadne výsledky? Možno máte za sebou víkend plný sladených nápojov a polotovarov? Aj to je v poriadku. Vstaňte a pokračujte! Takéto neúspechy by vás nemali odradiť a podporiť v tom, aby ste to vzdali. Sústreďte sa skôr na pozitívne aspekty. Keď športujete, lepšie spíte. Odkedy ste začali cvičiť, v práci lepšie zvládate stres…

Investujte do oblečenia

Existuje úžasný trik, ktorý pomáha. Ak sa budú páčiť nové tepláky, bunda či tenisky, motivuje vás to, a športovať budete častejšie. V novom športovom oblečení sa budete cítiť ako iný človek, pripravený na ďalší tréning.

Každý krok sa ráta

Pomáhajú vám aplikácie v mobile alebo fitness hodinky? Uvítajte každú pomoc. Krokomer vám pomôže urobiť malé zmeny v každodennom živote a hlavne získať reálny obraz o vašich aktivitách.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #beh #tréning #motivácia #fitness #krokomer #zvyk #neúspech