5 tipov, ako si vytvoriť z ranného športu dennú rutinu

Tí, čo trénujú doobeda, z dlhodobého hľadiska z toho budú profitovať. Ako však posilniť motiváciu a donútiť sa cvičiť pred prácou? Pozrite sa, ako sa to dá.

29.04.2020 06:00
tréning, cvičenie, žena, obývačka, domáce cvičenie Foto:
Nebuďte na seba prísni, ak nemáte silu športovať. Posledné, čo potrebujete, je vnútorný škriatok, ktorý vám nadáva.
debata (1)

Výsledok nejednej štúdie poukazuje na to, že športovať doobeda je niečo skutočne úžasné. No napriek tomu nie je pre mnohých jednoduché vydržať. Má zmysel vytvoriť si z toho rutinu, zvyknúť si na pravidelnosť. Dá sa na to zvyknúť podobne ako na ranné vstávanie či raňajkovanie. V určitom okamihu sa každá nová rutina stane niečím samozrejmým.

A pritom, samozrejme, nejde o komplikované športové jednotky, ktoré trvajú dlhšie ako hodinu. Ide o to, aby sme prebudili telo a rozprúdili krv. Dobré 30-minútové tréningy, ktoré si môžeme odcvičiť aj v obývačke na koberci, ľahko nájdeme aj na internete. Už 15 minút pohybu a správny strečing majú pozitívny vplyv na naše zdravie.

Takto to vyjde ráno:

Využite budík na dvakrát
Prvé zvonenie vnímajte na prebudenie, pri druhom už vstaňte. Nastavte si hudbu, ktorá vám lezie na nervy a nechajte sa mučiť. Keď každý deň prechádzate utrpením, vaše telo si naň rýchlo zvykne. Ak nefunguje ani hlasná hudba, potom si položte budík ďalej od seba. Znamená to, že musíte vstať, aby ste ho vypli.

Pripravte sa už večer
Najlepšie je, ak si všetko pripravíte už večer, na ráno nechávajte už len cvičenie. Nachystajte si jogamatku, pripravte si k tomu nabitý notebook. Samozrejme, cvičiť môžete aj v pyžame, ale je oveľa lepšie, ak si vezmete vhodné oblečenie určené na cvičenie.

Tajná zbraň mäta pieporná
Olej z mäty piepornej stimuluje myseľ a telo a pomáha pri prebúdzaní. Hneď, ako zazvoní budík, kvapnite si trochu z oleja, potrite si spánky a môžete cvičiť. Alebo si rovno strčte do úst mätový cukrík. Podľa Jay Cardiello, trénera celebrít, mätové cukríky mu roky pomáhali vymotať sa ráno z postele.

Chyby sú v poriadku
Nebuďte na seba prísni, ak síce vstanete, ale nemáte silu športovať. Posledné, čo potrebujete, je vnútorný škriatok, ktorý vám nadáva. Povedzte si, že zajtra to bude lepšie, zajtra to skúsite znova. Človek údajne potrebuje 21 dní na to, kým do svojho života zakomponuje nový zvyk. Dôležité je, aby ste to skúšali zas a znova!

Odmeňte sa
Ak pozorujete, že sa už pomaly ale isto dostávate do svojej rutiny, odmeňte sa za svoj úspech! Kúpte si nové tričko, nový mixér na smoothie alebo tenisky. Dávajte si pozor na to, aby mali odmeny niečo spoločného s cvičením, pretože potom vaša hlava uloží túto záležitosť ešte ako pozitívnejšiu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #tréning #odmena #rutina #mäta #ráno #budík