Trénujete biceps? Týmto chybám sa vyhnite!

Štíhle, ale pevné ramená, to je sen. Niekedy však tak napriek tréningu nevyzerajú. Pozrime sa, čo by mohlo byť dôvodom.

03.06.2020 06:00
cvik, cvičenie, svaly, fitnes, klik Foto:
Ak sa vám nedarí priblížiť hruď k zemi, je zbytočné skúšať to znova a znova a cvičiť len na 50 percent.
debata (3)

Týmto chybám sa pri tréningu vyhnite:

Zanedbávate chrbát a plecia
Ak chcete mať pevné ramená, musíte trénovať. Samozrejme, musíte sa zamerať na konkrétne svalové skupiny, v ktorých chcete vidieť zmenu. Zapojiť však musíte aj chrbát a plecia. Pretože iba v prípade, že je celý aparát dostatočne posilnený, môžu všetky svalové skupiny dobre fungovať. Okrem toho platí, čím viac sú definované ramená, tým štíhlejšie pôsobia.

Trénujete jednostranne
Jedna polovica tela je vždy o niečo lepšia ako druhá? Väčšinou trénujeme túto „dobrú“ stranu oveľa sústredenejšie ako tú druhú. Preto je dôležité neustále meniť tento proces a začať z rôznych strán. Napríklad: Prvé cvičenie začať s pravým ramenom, druhé ľavým a podobne.

Nepracujete so závažiami
Je pochopiteľné, že máte k závažiam rešpekt. Ak však chcete formovať ramená, určite by ste ich mali použiť. Platí, že ak bez problémov zvládnete 20 opakovaní s jedným závažím bez toho, aby ste vyvíjali skutočné úsilie, potom je váš tréning príliš ľahký. Dobré sú kettlebelly, ktoré potrápia nielen ramená, ale aj trup.

Cvičenia nie sú príliš ťažké
Samotné cvičenie by malo byť vyčerpávajúce, ak má viesť k viditeľnému úspechu. Je však dôležité vykonávať cvičenie koncentrovaným a kontrolovaným spôsobom. Dobrým príkladom sú kliky. Ak sa vám nedarí priblížiť hruď k zemi, je zbytočné skúšať to znova a znova a cvičiť tým pádom len na 50 percent. Lepšie bude, ak si to uľahčíte a budete robiť kliky s kolenami na zemi, zato však správne.

Nejete správne
Keď veľa trénujete, ale nesprávne sa stravujete, získate síce silnejší vzhľad, ale ramená nebudú mať peknú formu. Dôležité je, aby vaše každé hlavné jedlo obsahovalo proteíny. A po tréningu by ste nemali čakať s jedlom viac ako 30 minút. Prečo sú bielkoviny také dobré pre svaly? Pretože naše svaly pozostávajú z veľkej časti z bielkovín! Proteíny dodávané zvonka sú teda nevyhnutnými stavebnými kameňmi na vytváranie a opravu svalovej hmoty.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #chrbát #ramená #bielkoviny #svaly #kliky #závažia #biceps