Neodpadnite za volantom!

Trávite veľa času v aute a často je to v strese? Či už najazdíte stovky kilometrov za prácou, povinnosťami alebo vám dáva leto zabrať presunom na dovolenky - robte si pauzy, nezabúdajte jesť a piť!

23.07.2012 06:00
vodič, šofér, auto, volant, cestovanie,... Foto:
Aj za volantom je dôležité jesť pravidelne.
debata

Pohodlie na cestách

Väčšina vodičov si pri dlhších cestách automobilom nakupuje jedlo počas cesty a stravovanie na cestách vníma ako bežnú a neoddeliteľnú súčasť cestovania, predovšetkým starší ľudia. Vyplýva to z prieskumu agentúry NMS Slovakia, pričom zhruba tretina opýtaných uviedla, že je dôležité jesť pravidelne, a preto sa aj na cestách občerstvujú.

Prestávky a príjem energie

Každý odborník na výživu odporúča jesť štyrikrát až päťkrát denne, aby náš metabolizmus správne fungoval a všetku prijatú energiu spracoval. Preto by sme sa nemali pri cestovaní obmedzovať, ale naopak, robiť si pravidelné prestávky na oddych a občerstvenie. A nie vždy sú podmienky na prípravu na cesty také ideálne, aby sme sa komfortne vybavili z domu. Predovšetkým mladší a vzdelanejší vodiči majú v tomto ohľade vyššie nároky. V prieskume rezonovala kvalita surovín, šírka ponuky a čerstvosť pri výbere občerstvenia.

Chutne, ale i zdravo!

Z prieskumu ďalej jednoznačne vyplynulo, že vodičom chýba širšia ponuka zdravšieho občerstvenia. Pomerne často tiež spomínali preferenciu čerstvých džúsov v ponuke (49 %). Motoristi preto iste privítajú možnosť kúpiť si ovocie, čerstvý pomarančový džús, jogurtové nápoje v niekoľkých príchutiach alebo lahodné smoothies deli2go. A pokiaľ sa vodiči ponáhľajú, určite ocenia okrem vynikajúcej chute tiež praktické balenia prispôsobené občerstvovaniu sa na cestách.

debata chyba