Svadba môže byť všade, aj v nemocnici. Aj pár dní pred pôrodom! Pozrite, aký krásny pár sa vzal na netradičnom mieste

Nezvyčajná svadba sa odohrala priamo na pôrodníckej klinike Nemocnice sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke. Svoje áno si tam s partnerom povedala hospitalizovaná žena krátko pred pôrodom.

14.04.2024 06:00
svadba, svadobčania, nevesta a ženích Foto:
Svadba sa uskutočnila na netradičnom mieste.
debata

„Tento deň bude už navždy výnimočným dňom pre našu krásnu budúcu mamičku z oddelenia. Dnes sa totiž vydala! A to priamo v nemocnici! Budúca mamička a budúci otecko majú za sebou skutočne originálnu svadobnú skúsenosť a jedinečný sobáš. Sme veľmi šťastní, že sme mohli byť súčasťou tohto nádherného okamihu. Lebo pravá láska si cestu nájde vždy a v ten správny čas,“ napísala nemocnica na sociálnych sieťach.

Ako priznali zamestnanci I. gynekologicko-pôrodníckej kliniky a Centra reprodukčnej medicíny, bol to zážitok, na ktorý ani oni sami tak skoro nezabudnú: „Srdečne prajeme všetko len to najlepšie a najmä veľa zdravia celej rodine.“

Tvarohové slíže ako slávnostná večera

Známy slovenský gynekológ a pôrodník Jozef Záhumenský si v tejto súvislosti spomenul na podobný prípad z Podunajských Biskupíc.

„Rodička porodila o tri týždne skôr a mala mať v sobotu svadbu v Blumentálskom kostole. Nemohol som ju pustiť skôr, tak sme prišli na riešenie, aby sa svadba presunula do kostola v areáli nemocnice. Ale to je problém, pretože farár z Biskupíc bol na rybách a aby mohol prísť iný farár – blumentálsky bol ochotný – potrebujete súhlas biskupa. Mobily neboli, tak sme telefonovali biskupom podľa zoznamu, zohnal som biskupa Fila, ktorý bol v Tatrách v hoteli a dal nám ústny súhlas,“ uviedol.

Všetko zorganizovali, mladá mamička sa na vyšetrovni prezliekla, vyčesali ju, ale hostia nikde. „Omylom išli do biskupického veľkého kostola na námestí. Potom prišli, svadba prebehla, hostia sa išli baviť a nevesta mala na večeru tvarohové slíže. Robil som jej spoločnosť ja,“ spomína si obľúbený lekár na nevšednú príhodu. „Ešte si pamätám ako pán farár v kázni spomínal, že biele šaty nevesty znamenajú čistotu a nevesta bola dva dni po pôrode," uzatvára Jozef Záhumenský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pôrod #pôrodnica