Vajce je vo všeobecnosti symbolom plodnosti a znovuzrodenia.
Mnohí odborníci sa zhodujú na tom, že denne konzumovať mäso nie je vhodné.
Aký je rozdiel medzi celiakiou, alergiou na lepok a citlivosťou na lepok?
O celiatikoch v ambulancii s gastroenterologičkou MUDr. Boženou Pekárkovou z Trnavy.
Cesta medzi farmou a spotrebiteľom sa skracuje vďaka spoločnostiam, ktorým záleží na kvalite a takýto tovar dodávajú na trh cez svoje predajne. Spotrebiteľ chce mäso so slovenským pôvodom!
Dnes sú samozrejmosťou múky ako maková, kokosová či ryžová.
Časopis D-test vo svojom ostatnom tohtoročnom čísle porovnal obsah živín v bezlepkovom a bežnom chlebe so semienkami.
Ghí (slovenský prepis medzinárodného slova,,ghee") je sanskrtský výraz pre prepustené maslo. Dlhá trvanlivosť však ani zďaleka nie je jedinou výhodou tohto tuku.
Sú potraviny, ktoré postup ochorenia spomaľujú a ktoré ho, naopak, zrýchľujú. Ktoré vám pomôžu? A ako treba správne cvičiť, aby ste si neublížili?
Vitamín D vnímame ako jednu látku. Nie je to však pravda. Tvorí ho viacero biologicky aktívnych látok, ktoré sú rozpustné v tukoch.
Aj pri liečbe nádoru tráviacej sústavy si môžete osladiť život. Inšpirujte sa receptami z knihy Životospráva pri liečbe nádorov tráviacej sústavy.
Viete správne zabaliť a uschovať zvyšky jedál? Osvojte si základné pravidlá.
Ak máte vysoký tlak alebo cholesterol, musíte si dávať pozor na stravu. Čomu sa vyhnúť? A čo, naopak, pomôže vám aj zdravému človeku?
Tekvica hokaido má plnohodnotnú chuť, vďaka ktorej ju dokážete využiť práve pri varení alebo pečení, v slaných či sladkých receptoch. Inšpirujte sa tými našimi.
Zima je definitívne tu. Kvôli pandémii koronavírusu máme stále obmedzené možnosti využívať športoviská. To však neznamená, že sa musíte športovania úplne vzdať.
Naše telo je nastavené tak, aby sa chránilo pred rôznymi patogénmi zvonka. Ak je však oslabené, vírusy a baktérie majú pootvorené dvere, aby mohli napáchať zlo.
Vitamíny a minerálne látky sú vzácne mikroživiny, bez ktorých by ľudské telo nefungovalo správne a spoľahlivo. Ktoré teraz pomôžu vášmu imunitnému systému?
Viete, ako pripraviť syrovú penu, feniklovú polievku, králika na panvici, penové pyšteky či vanilkové rožky? Poradíme vám, ako na to.
Počas sviatočných dní neprepadnite lenivosti, kalorické prehrešky voči bežnej životospráve vyvážte pohybom. Zimná prechádzka má svoje čaro.
Ak dodržiavate mieru, neuškodí vám žiadne jedlo z vianočného stola.
Tradičným vianočným jedlom sú ryby, pripravte si ich zdravšie a nezabudnite ani na tradičné pochúťky.
Pre mnohých sú Vianoce a Silvester príležitosťou, ako porušiť všetky možné diéty. Nápor na žalúdok a žlčník zmiernite správnym výberom a prípravou surovín.
Zmena stravovacích návykov je dôležitým krokom na ceste ku zdraviu, avšak sama o sebe nestačí. Čo ešte treba spraviť? A ako môžete zistiť, či máte nadváhu?
Srdcovo-cievne ochorenia sú najčastejšou príčinou úmrtí nielen na Slovensku, ale aj v Európe. Jednou z hlavných príčin je zlý cholesterol. Ohrozuje aj vás?
Chlieb a pečivo sú neoddeliteľnou súčasťou jedálného lístka Slovákov. Podľa prieskumu ich denne konzumujú tri pätiny opýtaných.