Celulitída: Jamky po tele možno zmierniť - ako na to?

Trápi každú deviatu ženu a nevyhýba sa ani svetovým celebritám. Eliminovať jamky po tele je naozaj veľmi ťažké. Možno ich však "oslabiť" kombináciou športu, stravy a špeciálnych procedúr.

03.05.2017 06:00
celulitída Foto:
Ilustračné foto.
debata

Strava

Za vznik pomarančovej kože sú zodpovedné nielen gény a tukové vankúšiky. Prispieva k tomu aj fastfoodová strava (hranolčeky, burgre a podobne). Prekyslenie v tele častou konzumáciou fastfoodu, cukru a alkoholu stav ešte viac zhoršuje. Práve preto je zdravá strava na ceste za hladšou pleťou alfou a omegou. Napríklad americkej herečke Jennifer Lopez predpísal celulitídovú diétu lekár. V skratke znela: Vydajte sa na zelenú! Odporúčal uprednostňovať potraviny zelenej farby (špenát, brokolica, paprika, zeler, morské riasy). Zelené druhy zeleniny totiž obsahujú protizápalové antioxidanty. Obmedziť zároveň treba živočíšne tuky a cukor, vytlačiť ich z jedálnička zeleninou a ovocím.

Pohyb

Čím viac prebytočného tuku máme v tele, tým viac sa celulitída „tlačí“ cez tkanivo. Hviezdy, ktoré dodržiavajú prísny fitness plán, trápi „kopcovitá“ pokožka menej, ako tie, čo sa pri športe potia len zriedka či vôbec. Ideálny je pohyb, pri ktorom sa aktivuje lymfatický reflux. Napríklad pozície „dole hlavou“ pri joge, vďaka nim sa rozpúšťajú škodlivé látky. Zmysel má v tomto prípade aj aquacycling (bicyklovanie vo vode). Vďaka tlaku vody bude tkanivo hladšie a pevnejšie.

Starostlivosť o kožu

Masírovať, hniesť, hladkať – všetko, čo robíme rukami, stimuluje krvný obeh a uvoľňuje tukové usadeniny. Vsaďte podobne ako hviezdy na dennú masáž fascií a kefovanie. Zázrak dosiahneme aj striedavou sprchou.

Anticelulitídové programy

Klasická liečba, ktorej cieľom je zmierniť celulitídu a ponúkajú ju na kozmetike je lymfodrenáž, bankovanie a endermológia (vákuová podtlaková masáž). Aktivujú prepravu škodlivých látok a posilňujú oslabené tkanivo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #jóga #celulitída #gény #antioxidanty #cukor #krvný obeh