Štúdia: Dezert pri chudnutí? Môže byť!

Pre maškrtníkov, ktorí túžia schudnúť, hotová senzácia! Už si netreba odopierať sladkosti. Podľa novej štúdie dokonca pomáhajú pri chudnutí.

19.08.2016 06:00
dezert, čokoládová torta, sladkosti Foto:
Sladkosť poteší. Oko, žalúdok aj jazýček na váhe.
debata

Má to háčik

Poznáte pravidlo chudnutia? Viac vydať ako prijať? A vzdať sa samozrejme sladkostí. (To bolí). Teraz však uzrela svetlo sveta nová štúdia z Izraela. A dáva nádej. Ten, kto chce schudnúť, by sa vôbec nemal vyhýbať dezertom a sladkostiam. Naopak, mal by si ich dopriať každý deň. Má to však, ako to už býva, jeden háčik…

Pomôžu dezerty?

Rozhodujúci je čas, kedy počas diéty dezert skonzumujeme. Pre potreby štúdie pod vedením profesora Daniela Jakubowicza z univerzity v Tel Avive sa porovnávali dve skupiny žien s nadváhou. Prvá skupina účastníčok prijala ráno 200 kalórií, na obed 500 a večer 700 vrátane dezertu, ktorý ženy skonzumovali neskoro večer. Druhá skupina mala opačný prístup. Ráno prijala 700 kalórií vrátane kľúčového dezertu, na obed 500 kalórií a večera bola skromná – iba 200 kalórií.

Záver bol úžasný

Tie účastníčky štúdie, ktoré si dezert dopriali na raňajky, schudli v priebehu 12 týždňov asi 5 kilogramov! Stručne povedané, počas diéty sa nemusíte až tak obmedzovať. Avšak, doprajte si sladkosť v dopoludňajších hodinách. Zlepší sa vám nálada a nehrozí vlčí hlad. V žiadnom prípade si ho však nenechávajte na záver dňa (ak netúžite pribrať).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dezert #chudnutie #kalórie #nadváha #sladkosti #dobrá nálada #vlčí hlad