Ako zmeniť zdravotnú poisťovňu? Ľahko. Stačia tri minúty a od nového roku môžete čerpať nové benefity

Na zmenu zdravotnej poisťovne ostáva posledných pár dní. Zdravotnú poisťovňu môžete zmeniť raz ročne, termín je do 30. septembra.

19.09.2023 00:00
Dovera, pr, nepouzivat Foto:

Skúste sa na chvíľku zastaviť a pozrieť si pozorne, čo ktorá ponúka. Na benefitoch môžete ročne ušetriť stovky eur. Neváhajte, vyplnenie a odoslanie prihlášky vám zaberie tri minúty – ak ju podáte elektronicky.

Prihlášku môžete poslať len do jednej z troch poisťovní. Zmena poisťovne bude platná od 1. januára 2024 a od tohto termínu môžete začať využívať aj jej benefity. Nemáte čas porovnávať? Porovnanie výhod nájdete aj na portáloch asisto.sk a porovnajpoistov­ne.sk.

Ak sa rozhodnete svoju poisťovňu zmeniť a po 30. septembri tento krok oľutujete, do konca októbra tohto roku máte ešte možnosť si svoje rozhodnutie rozmyslieť. Podanú prihlášku môžete vziať späť bez udania dôvodu.

Pre zmenu zdravotnej poisťovne sa každoročne rozhodnú desaťtisíce obyvateľov Slovenska. Len v minulom roku urobilo toto rozhodnutie 177-tisíc poistencov na Slovensku. Najväčší prírastok zaznamenala Dôvera, pre ktorú sa rozhodlo zhruba 70-tisíc klientov. Najväčšej súkromnej zdravotnej poisťovni na Slovensku tak za posledných 10 rokov pribudlo okolo 300-tisíc nových poistencov. Ak váhate, že na papierovačky nemáte chuť, čas ani energiu, nemusíte sa báť. Poisťovňu si viete bez problémov zmeniť za tri minúty. Pozrite, ako rýchlo to môžete mať z krku.

Foto: Dôvera
Dovera, pr, nepouzivat

Ako vyplniť prihlášku?

  • Jednoducho online.

Vyplniť prihlášku online je skutočne jednoduché. Stačí priložiť fotokópiu identifikačného dokladu (občianskeho preukazu, cestovného pasu alebo povolenia na pobyt) a podpísať ju elektronickým podpisom. Odporúčame vám vyplniť prihlášku v mobile alebo tablete, pretože mobilom ľahko odfotíte občiansky preukaz a prihlášku podpíšete jednoducho prstom na displeji.

  • Osobne v pobočke zdravotnej poisťovne.

Pobočky zdravotnej poisťovne Dôvera nájdete po celom Slovensku. Až 76 pobočiek je otvorených takmer každý pracovný deň. Presné otváracie hodiny nájdete na webe Dôvery. Do pobočky si nezabudnite zobrať svoj identifikačný doklad.

  • Poštou.

Prihlášku si môžete stiahnuť na webe Dôvery, vyplniť a doručiť poštou na adresu DÔVERA zdravotná poisťovňa, a. s., Cintorínska 5, 949 01 Nitra. K prihláške je potrebné priložiť fotokópiu identifikačného dokladu (občianskeho preukazu, cestovného pasu alebo povolenia na pobyt). Ak tieto dokumenty do zdravotnej poisťovne posielať nechcete, môžete si dať podpis na prihláške úradne overiť.

Foto: Dôvera
Dôvera, pr, nepouzivat
chyba