Pri umývaní vlasov dostala 16-ročná Laurette mozgovú príhodu. Neviem, či sa s tým dokážem zmieriť, smúti jej mama

Trápenie, aké by nechcel zažívať žiadny rodič. Laurette sa narodila ako zdravé dieťa a ako každé mladé dievča mala plno plánov. Keď mala 16 rokov, dostala mozgovú cievnu príhodu a život celej rodiny sa výrazne zmenil. Pomocnú ruku podala aj zdravotná poisťovňa Dôvera.

15.08.2023 00:00
Laurette ešte ako 16-ročná pred mozgovou príhodou. Foto: RODINNÝ ARCHÍV
Dovera, pr, nepouzivat Laurette ešte ako 16-ročná pred mozgovou príhodou.

Na posledný októbrový deň roku 2021 rodina Janíková zo Sučian nikdy nezabudne. Tento deň sa im život prevrátil naruby. Po návrate domov našli svoju dcéru ležať v kúpeľni na zemi. Laurette si išla umyť vlasy a ako sa sklonila nad vaňu, prišlo jej nevoľno a zvracala.

Doma bola sama, pomoc si zavolať nevládala, stihla ešte vypnúť tečúcu vodu a už sa len zviezla na zem a tam ležala dve hodiny, kým ju nenašli. Sanitka ju ešte s mokrou našampónovanou hlavou odviezla do martinskej nemocnice, kde na CT zistili, čo sa stalo: Laurette dostala mozgovú cievnu príhodu.

Dnes má Laurette 18 rokov a z najhoršieho je vonku. Vďaka svojej zdravotnej poisťovni má už v tomto roku za sebou aj rehabilitačný pobyt v súkromnom zariadení. Dôvera jej naň prispela sumou 3 000 eur z grantového programu Bojovníci za zdravie.

Mladé dievča po mozgovej príhode. Dnes sa jej... Foto: RODINNÝ ARCHÍV
Dovera, pr, nepouzivat Mladé dievča po mozgovej príhode. Dnes sa jej stav už výrazne zlepšil.
chyba