Legendárny spevák Michael Bolton má nádor na mozgu. Zomrela naň aj speváčka z Roxette

Svojim fanúšikom najskôr poprial všetko dobré v novom roku a vzápätí oznámil, že podstúpil chirurgické odstránenie nádoru na mozgu. Americký spevák Michael Bolton (70) sa preslávil romantickými hitmi a dlhými blonďavými vlasmi, vďaka ktorým sa stal miláčikom žien, v súčasnosti však namiesto pokračujúcej speváckej kariéry rieši zdravotné ťažkosti.

08.01.2024 06:00
michael bolton Foto:
Michael Bolton vystúpil pred štyrmi rokmi na Slovensku.
debata (1)

Okamžitú operáciu mozgu musel interprét svetoznámych piesní ako When a Man Loves a Woman (Keď muž miluje ženu) alebo Said I love you… but I lied (Povedal som, že ťa milujem, ale klamal som) podstúpiť krátko pred Vianocami minulého roka. So zdravotnými peripetiami sa zveril na sociálnych sieťach.

„Chcem začať tým, že všetkým poprajem šťastný a zdravý nový rok! Tiež sa chcem podeliť o to, že rok 2023 predo mňa nakoniec predstavil veľmi nečakané výzvy. Tesne pred sviatkami sa ukázalo, že mám nádor na mozgu, ktorý vyžadoval okamžitú operáciu. Vďaka neuveriteľnému lekárskemu tímu sa operácia vydarila,“ podelil sa Michael Bolton s novinkami zo svojho života, ktoré by si však najradšej odpustil.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michael Bolton (@michaelbolton)

Takto vyzerá spevák dnes.

Ako sa spevák ďalej zdôveril, momentálne sa zotavuje z operácie v domácom prostredí obklopený láskou a podporou svojej rodiny. „Nasledujúcich pár mesiacov budem venovať svoj čas a energiu zotaveniu, čo znamená, že si budem musieť dať dočasnú pauzu od spievania. Vždy je pre mňa najťažšie sklamať svojich fanúšikov alebo odložiť koncert, ale nepochybujem o tom, že budem tvrdo pracovať na urýchlení zotavenia a čoskoro sa vrátim k vystupovaniu,“ napísala spevácka hviezda 90. rokov minulého storočia.

Michael Bolton zároveň poďakoval svojim fanúšikom za podporu, ktorú mu počas jeho dlhoročnej speváckej kariéry vyjadrovali. „Vedzte, že vaše pozitívne správy si uchovávam vo svojom srdci a čo najskôr vám poskytnem ďalšie informácie,“ doplnil spevák a poprial všetkým veľa lásky.

Vypočujte si jeden z najväčších hitov speváka

Mala ju aj Marie Fredriksson

Michael Bolton nie je jedinou slávnou osobnosťou, ktorá sa borila či borí s nádorom na mozgu. Na rakovinu tejto dôležitej časti tela zomrela vo veku 61 rokov členka slávnej švédskej skupiny Roxette. Marie Fredriksson s chorobou bojovala dlhé roky, dokonca sa jej na čas podarilo obnoviť kariéru a vrátila sa na koncertné pódia. V roku 2016 však odišla defintívne do ústrania, pretože jej lekári odporučili, aby sa už nenamáhala. Zomrela o tri roky neskôr.

Marie Fredriksson zo skupiny Roxette zomrela... Foto: SITA/AP, Suvad Mrkonjic
Marie Fredriksson, roxette, Marie Fredriksson zo skupiny Roxette zomrela pred štyrmi rokmi.

Choroba vzala už v mladom veku život Tomovi Parkerovi, členovi chlapčenskej skupiny The Wanted. Zomrel v 35. rokoch na jar roku 2022. Diagnózu mu, žiaľ, zistili až v poslednom, štvrtom štádiu choroby. Zanechal po sebe manželku a dve malé deti, najmladší mal v dobe jeho úmrtia len dva roky.

Minulý rok v novembri zomrel po viacročnom boji s rakovinou mozgu aj obľúbený austrálsky spevák Johnny Ruffo. Mal tiež len 35 rokov. Preslávil sa aj ako hviezda seriálu Home and Away.

Nádory na mozgu majú veľmi zlú prognózu, vyliečiť sa podarí len málokomu, doba prežitia od stanovenia diagnózy je len pár mesiacov, maximálne päť či sedem rokov. Veľa ložísk sa vôbec nedá operovať, dôvodom je riziko vážnych komplikácií. Niekedy neumožňuje chirurgické odstránenie prílišná veľkosť nádorov. Na rozdiel od iných druhov onkologických ochorení postihuje rakovina mozgu aj mladších ľudí, dokonca deti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mozgový nádor #nádor na mozgu #Marie Fredriksson