Kuchynský odpad? Alebo skrášľovacie zázraky!

Čo sa týka krásy, na viaceré domáce prostriedky nedáme dopustiť. Citrón, med, tvaroh... Nájdeme ich predovšetkým v kuchyni a mnohé z nich sú skutočnými skrášľovačmi, lepšie ako najdrahšia kozmetika. Paradoxne, mnohé z nich u nás skončia v koši! Venujte im pozornosť.

08.01.2018 06:00
zemiak Foto:
... a šup so šupou do koša!
debata

Ryžová voda

V ázijských krajinách už nie je žiadnym tajným tipom! Pomáha vyčistiť aknóznu pleť, vďaka kyseline listovej, ktorá pôsobí protizápalovo. Voda, ktorá vám po varení ryže ostala, nevylievajte – naneste na vatový tampón a pretrite si ňou tvár.

Zemiakové šupy

V zemiakových šupách sa nachádza veľa vitamínov, minerálnych látok a stopových prvkov – dobre preto spravíte aj v prípade, že ich zjete. Ak však túžite po jemnej a pružnej pokožke, potierajte si vnútornou stranou čerstvých šupiek tvár.

Kávová usadenina

To, čo vám ostane po príprave kávy, je dobrý prostriedok proti celulitíde – kofeín zvyšuje cirkuláciu krvi a pomáha zmierniť nevzhľadné jamky. Kávovú usadeninu zohrejte, naneste na poškodené miesta, zaviňte do fólie a nechajte 20 minút pôsobiť.

Čajové vrecko

Zelený čaj pomáha proti opuchnutým očným viečkam, krátko po prebudení. Čajové vrecká nechajte vychladnúť a potom si ich jednoducho priložte na viečka a nechajte niekoľko minút pôsobiť. Obsiahnutý kofeín spôsobí, že sa krvné cievy stiahnu a očné partie odpuchnú. d

Banánové šupky

Údajne sú dobré na bielenie zubov, pretože obsahujú draslík a horčík. Vnútornou (bielou) časťou šupy si potrite zuby a nechajte 10 minút pôsobiť, potom zuby vydrhnite, ako zvyčajne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #celulitída #akné #kofeín #horčík #draslík #opuch #biele zuby