Päť "pé" pre očné okolie

Podložená hlava, podporné zvlhčovanie, poklopkávanie prstenníkom, prídavné látky v krémoch a päť cvikov, ktoré pomôžu zachovať pružnosť pokožky.

16.12.2008 01:05
oko Foto:
Jemnej pokožke okolo očí pomáha každodenná očná gymnastika.
debata

Podložená hlava
Spávajte s vyššie podloženou hlavou, zabránite hromadeniu lymfy v okolí očí a vyhnete sa opuchom.

Podporné zvlhčovanie
K rannej toalete pridajte zvlhčujúce očné masky, ktoré zároveň chladia a vyhladzujú (napr. s uhorkovým extraktom). Najlepšie sú hotové masky, ktoré sa nanášajú po očistení očného okolia asi na 10 minút (zvyšky masky treba z pokožky zotrieť).

Poklopkávanie prstenníkom
Krém okolo očí nanášajte jemným poklopkávaním prstenníkom a do vnútorných a vonkajších kútikov očí nanášajte krém vatovou tyčinkou, aby nedochádzalo k naťahovaniu pokožky. Ak používate očný mejkap, počkajte minimálne 5 minút, kým krém vsiakne a v prípade potreby použite aj papierový obrúsok, aby sa mejkap v očných kútikoch „neroztiekol“.

Prídavné látky
Na deň používajte očné krémy s prídavnými látkami, ktoré potláčajú opuchy očí, napr. s kofeínom, arnikou alebo harmančekom. Na noc používajte očné krémy s výživnými látkami a vyhladzujúcim vitamínom A.

Päť cvikov
Na pružnosť pokožky v okolí očí má nemalý vplyv očná gymnastika, ktorá by sa mala stať súčasťou každodenného ošetrovania pleti: hlavu držte vzpriamene, pozerajte sa pred seba a potom zdvihnite oči smerom hore, opakujte 10-krát; bez toho, aby ste otáčali hlavou, pozrite sa 10-krát doprava a 10-krát doľava; zľahka prikryte otvorené oči dlaňami a krúžte očami 5-krát doprava a 5-krát doľava.

debata chyba