Vyberte si ten správny peeling a rozjasnite si tvár

Peeling, odstraňujúc zrohovatenú vrstvu kože, vracia pleti čistotu a sviežosť. Treba si však vybrať ten správny exfoliant – podľa typu a citlivosti pokožky.

20.12.2008 20:11
žena v zrkadle - úsmev - radosť - spokojnosť Foto:
Exfolianty vracajú pleti žiarivosť a sviežy vzhľad.
debata

Hydroxykyselinové tampóny
sú určené na normálnu a mastnú pleť. Obsahujú a-hydroxykyseliny (kyseliny glykolové) a b-hydroxykyseliny (kyseliny salicilové). Odporúča sa používať ich 3-krát do týždňa. Ide vlastne o domáci chemický peeling, ktorý pomerne rýchlo odstraňuje z pleti odumreté bunky.

Peeling s enzýmami
je určený na normálnu, suchú a citlivú pleť. Po nanesení na tvár sa nechá pôsobiť 10 minút a potom sa opláchne. Na rozdiel od hydroxykyselinových tampónov pôsobí len na povrchu pokožky (rozpúšťa proteíny v odumretých kožných bunkách) a pleť nijako nedráždi. Peeling s enzýmami sa odporúča aplikovať 2-krát týždenne.

Mikrodermabrázne prípravky
sú určené na normálnu, suchú a mastnú pokožku. Obsahujú mikroskopické zrnká oxidu hlinitého, ktorý odstraňuje odumretú pokožku a čistí upchaté póry. Mikrodermabrázne prípravky sa zľahka vmasírujú do pokožky a potom opláchnu, efekt je okamžitý. Odporúča sa používať ich 2-krát do týždňa.

Exfoliačné krémy
sú veľmi šetrné, vhodné na normálnu, suchú a citlivú pleť, možno ich používať každý deň – najlepšie večer pred nanesením nočného krému; aplikovať exfoliačný krém ráno sa neodporúča, pretože robí pokožku zraniteľnejšou voči slnečnému žiareniu a poveternostným vplyvom.

Tip na jemný domáci peeling na telo: Zmiešajte čistý rastlinný olej (mandľový, olivový) s liečivou rašelinou (ktorú dostanete kúpiť v lekárni) na rozotierateľnú hmotu. Naneste ju na pokožku celého tela a po 10 minútach dôkladne osprchujte.

debata chyba