Vlasové kúry viditeľne zmierňujú vypadávanie vlasov

Vlasy zažívajú v zimnom období viac stresu ako inokedy, vďaka čomu nielen horšie vyzerajú, ale aj viac vypadávajú. Vyskúšajte alfatradiol, minoxidil, aminexil.

22.01.2009 13:55
žena - starostlivosť o vlasy
Na výsledný efekt posilňujúcich prípravkov na vlasy si treba počkať niekoľko týždňov.
debata

Matné, „unavené“ vlasy bez lesku a ich nápadné rednutie môže spôsobiť choroba, stres, dedičnosť, nevhodné či nedostatočné ošetrovanie, ako aj nedostatok výživných látok. Zaťažujúcim faktorom je aj zimné obdobie. Pomôcť môže veda a kozmetický priemysel, ktorý rieši „vlasové problémy“ posilňujúcimi prípravkami:

K najčastejším príčinám nápadného oslabenia a vypadávania vlasov, v prvom rade nad čelom a na temene hlavy, patrí dedičnosť, a to vo viac ako 80-tich percentách prípadov. Týka sa predovšetkým mužov, preto sa tento druh vypadávania klasifikuje aj ako androgénne (postihuje však aj ženy). Vedci zistili, že vlasové korienky postihnutých ľudí sú precitlivené na látku dihydrotestosterón (výrazne aktívnu formu testosterónu), ktorá dokáže úplne zabrzdiť rast vlasov a ich tvorbu. Riešením, ktoré stojí za pozornosť, je pravidelná aplikácia vlasovej tinktúry s obsahom alfatradiolu, ktorá spomaľuje enzým riadiaci premenu testosterónu na dihydrotestosterón a tým spomaľuje rednutie a úbytok vlasov. Na predĺženie rastovej fázy vlasov a stimuláciu vlasových folikúl sa tiež odporúča tonikum s minoxidilom alebo vlasová kúra s aminexilom, ktorá udržiava pružnosť tkaniva v okolí vlasových korienkov, čím bráni vypadávaniu. Na výsledky používania jednotlivých prípravkov si však treba počkať minimálne 5 – 6 týždňov a treba tiež rátať s individuálnym efektom, ale potešujúca správa je, že ak tieto prípravky zaberú, vypadávanie vlasov sa spravidla zmierni o 70 – 80 percent.

Podľa názoru lekárov s holistickým prístupom vplýva na kvalitu a pevnosť vlasov aj kolísajúca hladina kyselín v organizme. V tejto súvislosti odporúčajú výrazne znížiť spotrebu mäsa, kávy a čierneho čaju. Ak sa totiž telo zaplaví odpadovými látkami, koža (vrátane kože vlasovej časti hlavy) nemôže voľne dýchať a výživa vlasových korienkov a rast vlasov sú narušené. Preto sa pri vypadávaní vlasov odporúčajú aj špeciálne detoxikačné kúpele a vlasové zábaly, ktoré viažu a vyplavujú kyseliny.

Jednou z príčin zvýšeného vypadávania vlasov môže byť aj nedostatok železa, vitamínu B6, B12 a biotínu. Do jedálneho lístka preto treba zaradiť celozrnné potraviny, hydinu, morské ryby, vajcia a sóju. Pre milovníkov farmaceutických produktov sú k dispozícii špeciálne namiešané tablety proti vypadávaniu vlasov od spoločnosti //Innéov, //ktoré by mali súčasne zväčšiť vlasový objem.

debata chyba