Najviac nespokojní so svojou postavou sú štyridsať- až päťdesiatroční

Pred letnou sezónou sa ľudia začínajú intenzívnejšie zaoberať svojou postavou – až 39 percent obyvateľov Slovenska by chcelo schudnúť.

20.05.2009 06:07
šport - beh - jogging - nohy
Ilustračné foto
debata

Na Slovensku je so svojou hmotnosťou spokojných 53 percent ľudí. Schudnúť by chcelo 39 percent a pribrať 8 percent ľudí, prevažne mužov. Najviac ľudí nespokojných s postavou je zo skupiny štyridsať- až päťdesiatročných. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti GfK Slovakia.

Ľudia sa o svoj zovňajšok začínajú viac zaujímať pred letnou sezónou. Starostlivosť oň sa líši podľa pohlavia. Muži v porovnaní so ženami oveľa viac športujú, pravidelných športovcov je u mužov dvojnásobne viac ako u žien. Pravidelnej fyzickej aktivite sa najviac venujú tridsiatnici. Takmer vôbec nešportuje 47 percent žien. V prieskume pritom polovica respondentiek uviedla, že by chcela znížiť svoju hmotnosť. Ženy sa kvôli postave uchyľujú skôr k úprave svojho jedálnička a viac ako muži preferujú jedlo, ktoré im pomáha schudnúť alebo udržať si hmotnosť.

Väčšina Slovákov a Sloveniek považuje navštevovanie fitnescentier za dobrý spôsob, ako si udržiavať hmotnosť, dobrú kondíciu a starať sa o svoj vzhľad. Trendom je tiež vybíjať si v týchto strediskách celodenný pracovný stres. Väčšina ľudí tvrdí, že po cvičení majú zo seba dobrý pocit a zlepší sa im nálada. Okrem toho, šport je podľa väčšiny respondentov a respondentiek dobrou možnosťou na zoznámenie sa s novými ľuďmi, ktorí majú rovnaké záujmy.

Agentúru SITA informovala marketingová manažérka spoločnosti GfK Slovakia Daniela Čekovská.

debata chyba