Sedem hriechov, ktoré sa neodpúšťajú

Dokonalá pleť čosi stojí. A v ceste za ňou stojí pred vami viacero protivníkov. Nemyslíme však notoricky známych škodcov ako nikotín, UV žiarenie, alkohol alebo znečistené ovzdušie. Existujú záškodníci, o ktorých by ste si to v živote ani nepomysleli a na pokožke zanechajú škaredé stopy.

29.08.2008 13:33
vlas - krása - tvár - žena - kozmetika Foto:
debata

1. Mastný krém
Zvyknete sa pred športovaním natrieť hrubou vrstvou mastného krému? Chyba. Ranný beh vám síce pomôže udržať postavu, dodá energiu, pokožku na tvári však pred behaním natrite iba ľahkým hydratačným krémom. Olej z hutných mastných krémov totiž v najmä v kombinácii s potom upcháva póry a vyrážky sú na svete. Mastnými krémami šetrite aj v uzatvorených miestnostiach. Teplo sa začne pod pokožkou hromadiť a zaťažíte si tak krvný obeh.

2. Pozor na krk
Pokožku na tvári máte pestovanú, pod bradou a na krku sa však už na vašej pleti dá prečítať vek. Krk a dekolt potrebujú dávku kozmetickej výživy presne ako pleť na tvári. Pokožka na krku má pritom len veľmi málo mazových žliaz, a preto aj rýchlejšie starne. Výživnú alebo  hydratačnú masku  preto nabudúce naneste nielen na tvár, takisto aj krku, aj dekoltu doprajte krém, ktorý bežne používate.

3. Veľa zrniečok
Heslo, že nič netreba preháňať, platí aj v kozmetike, a to najmä v oblasti používania pílingu. Príliš časté používanie pokožku zbytočne zaťažuje, ničí aj zdravé bunky. Pamätajte si, že píling stačí pri mastnej alebo príliš matnej a šupinatej pokožke použiť raz za týždeň, pri normálnej až suchšej pleti stačí urobiť si túto kozmetickú procedúru raz za dva-tri týždne.

4. Neodličujete sa
Unavená sa po príchode z večierka zvalíte do postele a odlíčite sa až ráno. Riskujete tak vyrážky, zanesené póry alebo polámané riasy či zápal očných spojiviek. Päť minút na odlíčenie si nájdete vždy, pleť sa odvďačí zdravím a krásou. A nebojte sa odlíčiť aj pod ofinou, vlasy sa nezamastia od prípravku, ak si ich vypnete sponkami.

5. Noha cez nohu
Noha cez nohu a jemné pohojdávanie špičkou sexy lodičky pôsobí nepopierateľne na chlapov príťažlivo. Ak  tak sedávate príliš často, popraskané žilky a niekedy až kŕčové žily na seba nenechajú dlho čakať. Krv v žilách nemôže voľne prúdiť, čo vedie k spomínaným problémom.

6. Vankúše a vrásky
Obľúbená poloha na spánok sa nedá nacvičiť, väčšie šťastie však majú ženy, ktoré radšej spia na chrbte. Vankúš totiž na tvári môže spôsobiť drobné vrásky, najmä v oblasti očí a krku. Ideálne je, keď sa v noci aspoň niekoľko ráz obrátite a vankúš vás tlačí rovnomerne na každú stranu.

7. Vyrážky a mobil
Mobil máte zvyčajne položený na stole alebo hodený v kabelke medzi kľúčmi, peňaženkou a ďalšími vecami, na ktorých je množstvo baktérií. Nič neobvyklé pre vás,  pohroma pre vašu pleť. Vyrážky v zóne, kde si prikladáte telefón, sú problémom, ktorý rieši čoraz viac kozmetičiek. Vyrážky sa objavujú najmä v prípade, keď mobil pravidelne nečistíte. Snažte sa preto každý deň mobil pretrieť antibakteriálnou vreckovou. Zabránite tak prenášaniu baktérií na pokožku.

debata chyba