Bohaté na vlákninu
Hrušky patria k ovocným druhom s najvyšším obsahom vlákniny. Stredne veľká hruška obsahuje asi 6 gramov balastných látok. Pripomeňme, že denne by sme ich mali prijať 25 až 30 gramov. Takže dennou konzumáciou jednej hrušky významne prispievame k tomuto cieľu. Potraviny s obsahom vlákniny sú dôležité pre trávenie a nadlho zasýtia.
Bohaté na vitamíny
Hrušky obsahujú množstvo vitamínov, ktoré môžeme na jeseň a neskôr aj v zime, dobre využiť. V zime totiž číhajú chrípky a nádchy na každom rohu. Hrušky obsahujú nielen vitamín A, C a rôzne vitamíny skupiny B, pýšiť sa môžu aj minerálnymi látkami ako je síra, meď, zinok, jód, horčík a fosfor.
Ľahko stráviteľné
Hrušky obsahujú len asi jeden až tri gramy ovocných štiav na liter, sú sladšie ako jablká a patria medzi ľahko stráviteľné ovocné sorty. Sú šetrné k žalúdku a vzhľadom na to obzvlášť vhodné pre deti a bábätká, hodia sa však aj pre starých a chorých ľudí.
Cenný draslík a vápnik
Hrušky sa často porovnávajú s jablkami. Čo sa týka kalorickej bilancie, jablká vychádzajú lepšie, pretože stredne veľké jablko obsahuje cca. 68 kalórií, kým taká hruška cca. 73 kalórií, hrušky však bodujú, čo sa týka obsahu minerálnych látok. Okrem vymenovaných minerálnych látok sú totiž preukázateľne bohaté aj na draslík a vápnik. Dokážu stimulovať metabolizmus a majú detoxikačný a drenážny účinok.
Bohaté na bór
Hrušky obsahujú aj dôležitú a väčšinou zanedbávanú minerálnu látku bór. Pre organizmus je dôležitý pri ukladaní vápnika, ktorý je obzvlášť dôležitý pre stavbu kostí.