Dnes je už notoricky známym korením, ktoré sa získava z oranžovej hľuzy a je k dispozícii v mnohých supermarketoch. Kurkuma je zdravá, je vysoko protizápalová a znalci ju dokonca označujú za „prírodný ibuprofen“. Obsiahnutá látka kurkumín je predmetom veľkého počtu lekárskych štúdií.
Desať dôvodov, prečo ju častejšie jesť:
Obsahuje významné antioxidanty, vitamín B6 a B12
Má protizápalový a protirakovinový účinok
Reguluje hladiny cukru v krvi a v prípade potreby ich znižuje, čím zabraňuje cukrovke
Stimuluje produkciu žalúdočnej šťavy, čo zas urýchľuje trávenie a pocit plnosti
Pomáha predchádzať reume a artritíde vďaka protizápalovým látkam a zmierňuje potiaže pri artróze
Kurkumín zvyšuje tok žlče a pomáha tým pri žlčníkových problémoch
Kurkuma má antibakteriálne, antivirálne a antimykotické vlastnosti
Je skrášľovač: Efektívne chráni pred vznikom vrások a predčasným starnutím pleti
Kurkuma znamená výhody aj pre vlasy a nechty, vďaka obsahu vitamínov skupiny B, biotínu a stopových prvkov ako je zinok či meď
Kurkuma detoxikuje telo