Myslíte si, že sacharidy spôsobujú priberanie, tuky sú nepriateľom zdravia a večerné jedenie vás zaručene zničí? Mýlite sa.
Príliš veľa tejto prísady v jedle vedie ku chorobám srdca aj obličiek. Obmedziť jej príjem pritom nie je vôbec náročné.
Chuť žiť spúšťa nový program určený pre deti vo veku 6 až 11 rokov.
Túžba po jedle je kameňom úrazu pre ľudí, ktorí sa snažia schudnúť, a často zápasia so svojou vôľou odolávať obľúbeným jedlám. Pritom to celé môže byť naopak.
Kardiovaskulárne choroby, obezita, cukrovka, niekoľko typov rakoviny aj depresia. Tento typ stravy zabil v roku 2018 v USA 124-tisíc ľudí.
Výskumy ukazujú, že chuť je najdôležitejším faktorom pri rozhodovaní o výbere potravín.
Potraviny s vysokým obsahom bielkovín sú čoraz populárnejšie. Nemusíme pritom siahať po proteínoch v prášku, ani po špeciálnych výrobkoch.
Antibiotiká sú skvelým vynálezom vedy, no po ich užívaní môže byť naše trávenie trochu "rozhádzané. Vieme, ako tomu pomôcť.
Vývar z kostí dobre padne pri chorobe, alebo len tak pri tradičnom nedeľnom obede. Čo na túto klasiku slovenskej kuchyne hovorí veda?
Vedci objavili črevnú baktériu, ktorá v experimentoch dokázala znížiť hladinu cukru v krvi a potlačiť chuť na sladké, podobne ako známy Ozempic.
Ide o jednu z najdôležitejších potravinových plodín na svete, keďže je základnou súčasťou stravy pre viac ako 3,5 miliardy ľudí.
Stredomorská strava patrí medzi najzdravšie na svete. Vedci teraz objavili ďalší benefit tohto typu stravovania.
Udržateľná strava ponecháva priestor pre množstvo mäsa, ktoré zodpovedá dvom porciám kuracích pŕs týždenne. Jeden druh mäsa by sme však mali úplne vynechať.
Jete po cvičení mäso a mliečne výrobky, alebo len rastlinnú stravu? Na budovanie svalov po silovom tréningu to nemá vplyv.
Zabudnite na mýty a nefunkčné diéty. Moderný biohacking prináša 10 overených spôsobov, ako zlepšiť svoje zdravie efektívne.
Čoraz viac potravín obsahuje vo svojom zložení umelé sladidlá. Čo však na to hovorí naše zdravie?
Mlieko je zdravé – počúvali sme to od detstva. Čo to ale znamená? A aké sú riziká jeho konzumácie?
Hovorí odborník na výživu, všeobecná lekárka a dekan FTVŠ.
Kľúčom k úspechu je nielen obmedziť soľ, ale pridať do jedálnička potraviny bohaté na draslík. Ktoré to sú?
Alkohol – otrava aj následné nehody, ale tiež boľavé brucho alebo problémy s vysokým tlakom. Záchranári nemajú voľno ani cez sviatky.
Správne fungovanie obličiek, srdca, svalov aj mozgu – na to všetko je dôležitý draslík. Nenachádza sa iba v banáne.
Alergológovia prezradili odpoveď na jednu z najčastejších otázok, aké v ambulanciách počúvajú.
Spotreba alkoholu v Európe medzi rokmi 2010 až 2020 klesla. Napriek tomu sa v niektorých krajinách pije viac. Patrí medzi ne aj Slovensko?
Tieto slovenské vajíčka mali podľa časopisu dTest najintenzívnejší odtieň!
Existuje tajomstvo ľudí, ktorí sa dožívajú stovky v plnom zdraví? Vedci našli prekvapivo jednoduchú odpoveď na svojich tanieroch.