Trh kože túto sobotu už po piatykrát

V sobotu 23. októbra 2021 sa uskutoční už jubilejný, 5. ročník edukačného podujatia pre verejnosť TRH KOŽE. Vzhľadom na stále sa zvyšujúci záujem verejnosti sa tento rok po prvý raz skutoční Trh kože súčasne v Bratislave (OC Eurovea), Banskej Bystrici (OC Europa) a v Košiciach (OC Atrium Optima) v čase od 10. do 18. hodiny.

18.10.2021 14:00
Trh kože, melanóm, rakovina kože, psoriáza, akné Foto:
Trh kože v bratislavskej Eurovei v roku 2019. V roku 2020 sa konal iba online. Na snímke na pódiu moderátorka témy melanóm s onkodermatologičkami z NOÚ MUDr. Boreckou a MUDr. Murárovou.
debata

Všetky tri mestá budú zároveň virtuálne prepojené. Ide o jediné podujatie, ktoré prináša komplexné odborné informácie z oblasti klinickej dermatovenerológie s cieľom zvýšiť pozornosť a záujem ľudí v rámci starostlivosti o kožné problémy a ochorenia. Trh kože vznikol z iniciatívy agentúry ZEAL v spolupráci so Slovenskou dermatovenero­logickou spoločnosťou.

Návštevníkom bude k dispozícii dvadsaťdeväť dermatológov vo verejných a diskrétnych poradniach kože. Trh kože sa uskutoční súčasne v troch nákupných centrách v Bratislave v OC Eurovea, v Banskej Bystrici Europa SC a v Košiciach v OC Atrium Optima. Piaty ročník jediného edukačného podujatia zameriavajúceho sa na klinickú dermatológiu tak naberá nový rozmer napriek zložitejšej, pandemickej situácii.

Odborné diskusie lekárov

Súčasťou programu Trhu kože sú odborné prednášky popredných slovenských dermatológov, ktoré sú zamerané na rôzne terapeutické oblasti. V tomto roku budú diskusie v každom meste a prenášané on-line cez YouTube kanál Trh kože do ostatných miest. Zároveň ich bude možné sledovať cez webstránku a sociálne siete podujatia. Pripravované sú prezentácie na témy psoriatická choroba, atopický ekzém, atopická dermatitída, akné, rosacea, rakovina kože či melanóm. Presný program a zoznam lekárov v poradniach je priebežne uverejňovaný na stránke www.trhkoze.sk.

„Tešíme sa, že aj napriek zložitej situácii uplynulých mesiacov sa nám podarilo zachovať kontinuitu tohto podujatia a rozširujeme sa ďalej. V minulom roku sme mohli Trh kože realizovať len on-line, ale aj tu nás záujem ľudí presvedčil o dôležitosti pokračovať. Trh kože sa už vyprofiloval na celoročnú edukačnú platformu, ľudia nám denne píšu a konzultujú svoje kožné problémy v internetovej poradni a spätne sa vracajú k odborným prednáškam v našom archíve," uvádza riaditeľka podujatia Mgr. Lele Zemanová.

Trh kože otvorí prednáška v Bratislave na tému Melanóm a rakovina kože, ktorej sa bude venovať MUDr. Zuzana Murárová z Národného onkologického ústavu v Bratislave. Z Bratislavy sa podujatie virtuálne prenesie do Košíc, kde na tému Psoriatická choroba bude diskutovať primár Dermatovenero­logickej kliniky L. Pasteura MUDr. Tomáš Kampe. Tretiu prednášku o 12.15 h z Košíc bude mať MUDr. Petra Imlejová pod názvom Atopická dermatitída včera, dnes a zajtra. Z Košíc sa opäť vráti slovo na západné Slovensko, kde zaznie diskusia na tému Alergie a citlivá koža, ktorej sa bude venovať MUDr. Jana Nemšovská z Dermatovene­rologickej kliniky LF UK v Bratislave. Ďalší blog odborných diskusií bude vysielaný z Banskej Bystrice, kde vystúpia dvaja lekári zo Stredného Slovenska: MUDr. Vladimír Flimer a MUDr. Kristína Šuchaňová s prednáškam na témy rosacea a akné. Trh kože 2021 uzavrie prezentácia a diskusia s prezidentom Slovenskej dermatovenero­logickej spoločnosti doc. MUDr. Dušanom Buchvaldom, ktorý sa bude venovať problematike detskej kože.

Verejné a diskrétne poradne kože

Najväčší záujem návštevníkov od prvého ročníka Trhu kože je o bezplatné konzultácie s dermatológmi, ktorí budú k dispozícii celých osem hodín počas konania podujatia. V každom meste bude pripravených šesť verejných a jedna diskrétna poradňa kože, kde sa budú môcť prihlasovať záujemcovia vopred cez registračný formulár na stránke www.trhkoze.sk, alebo v mieste konania. Registrácia bude potrebná aj vzhľadom na dodržanie odporúčaných pandemických opatrení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina kože #akné #koza #melanóm #psoriáza #Trh koze