Nemáte kondíciu? Nevadí. S týmto bicyklom si užijete a ani sa nespotíte

Chceli by ste voľný čas tráviť aktívnejšie? Na posedení s priateľmi počúvate ich vtipné historky z víkendových výletov na bicykloch, ale do debaty nemáte čím prispieť, pretože vy nemáte bicykel a žiaľ, už ani kondičku. Nepanikárte, aj pre vás existuje riešenie. Kúpte si elektrobicykel a budete hviezdou partie.

27.02.2023 00:00
fiido, pr, nepouzivat Foto:

Správny elektrobicykel môže byť pre vás tá správna voľba. Pri jeho výbere však treba byť obozretný. V prvom rade nepočítajte s tým, že keď si naň sadnete, zapnete nejaký motorček a bez námahy si s vetrom vo vlasoch užívate okolie. Kým budú vaši kamaráti šliapať do pedálov, vy sa budete bez námahy voziť. Na toto zabudnite, pretože aj na ebiku musíte šliapať do pedálov. Bicyklovanie je však určite pohodlnejšie a prináša nové zážitky.

Ako to funguje?

Elektrobicykel má na rozdiel od klasického bicykla, ako už vyplýva z názvu, elektrický pohon. U niektorých modelov je tento pohon len asistovaný, čo znamená, že je aktívny len v prípade, že sami pedálujete, iné modely majú aj režim plnej elektrickej asistencie, čiže ide o babetu v modernom šate rozšírenú o pohodlné pedálovanie. Intenzitu pomoci elektromotora si môžete sami ovládať na riadidlách. Väčšina elektrobicyklov ponúka 3 stupne intenzity elektrickej pomoci. Môžete ho, samozrejme, aj úplne vypnúť a z elektrobicykla sa stane klasický bicykel.

„Každý nezávisle vyvinutý a vyrobený elektrobicykel si zachováva formu a športové atribúty tradičných bicyklov spolu s dodržaním extrémne nízkej hmotnosti, ktorá dosahuje 17–25kg v závislosti od modelu,“ dodáva Zsolt Ollé zo spoločnosti Fiido. Väčšina ich elektrobicyklov je vybavená odnímateľnou skrytou batériou, ktorá je lítiová. Dôležitý parameter je aj dojazd bicykla. Ovplyvňuje ho sklon terénu, hmotnosť cyklistu, vietor a spôsob jazdy, no pohybuje sa okolo hodnoty 100 km.

Kombinácia asistenta, bezkomutátorového prevodového motora, efektívneho vektorového meniča a 7-stupňovej prehadzovačky zaručuje stabilný výkon elektrobicyklov FIIDO. Starosti vám nebude robiť ani prípadné prenášanie bicykla autom či verejnou dopravou. Väčšina elektrobicyklov je skladacia. To oceníte aj pri skladovaní.

+1

Benefity elektrického bicykla

  • zlepší sa vám kondícia
  • ľahšie vyjdete do kopcov
  • rýchlejšie odštartujete a aj jazdíte
  • pomôže vám objavovať nové miesta
  • menej sa spotíte
  • menšia svalová záťaž
  • menej stresu pre srdce
  • zlepší sa vám duševné zdravie
  • lacnejší spôsob dopravy ako auto
  • ľahko sa skladuje

www.fiido.sk

chyba