Najlepšia všeobecná nemocnica stojí v Košiciach-Šaci

Titul nemocnica získala už po piatykrát za sebou. Neslúži len spádovým pacientom.

05.12.2023 05:45
nemocnica Agel košice, Košice-Šaca Foto:
debata

Nemocnica v Košiciach-Šaci opätovne dosiahla veľký úspech. Podľa hodnotenia Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) sa stala Nemocnicou roka 2023 v kategórii všeobecných nemocníc. Potvrdila tým titul, ktorý získala aj v predchádzajúcich štyroch rokoch.

INEKO posudzovalo vybrané ukazovatele ako kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti, operačné skúsenosti lekárov, náročnosť diagnóz, spokojnosť pacientov, hospodárenie a transparentnosť. „Nemocnicou roka 2023 v kategórii všeobecných nemocníc sa stala Nemocnica Agel Košice-Šaca, čo znamená, že už triumfuje päť rokov v rade. Dominuje pri porovnaní s ostatnými všeobecnými nemocnicami v ukazovateľoch operačných skúseností zdravotníckeho personálu, náročnosti liečených diagnóz a spokojnosti pacientov. Nadpriemerné bodové hodnoty dosahuje aj pri hospodárení a kvalite,“ uvádza INEKO. Nemocnica má ambíciu posilniť aj slabšie hodnotené oblasti ako napríklad čakanie záchraniek na urgente.

Nemocnica je otvorená aj pre nespádových pacientov

„V poradí už piaty titul Nemocnica roka v kategórii všeobecných nemocníc prijímame s obrovskou vďakou, pokorou a zodpovednosťou. Som presvedčený, že za týmto výsledkom je vytrvalá práca celého kolektívu. Úspech veľkej inštitúcie totiž záleží od každodenných drobných činností jednotlivcov, ich zodpovednosti a precíznosti, s ktorou k svojej práci pristupujú a nepoľavujú ani v krízových situáciách. Moje uznanie a úprimné poďakovanie patrí každému jednému lekárovi, sestre, sanitárovi, pomocnému personálu a rovnako tak všetkým nezdravotníckym zamestnancom, ktorí sa o tento veľký úspech spoločne pričinili," vyjadril sa generálny riaditeľ nemocnice Pavol Rusnák.

Nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť cca 150 000 obyvateľov. Pre Žilinský, Banskobystrický, Prešovský a Košický kraj poskytuje v odbore popálenín a rekonštrukčnej chirurgie zdravotnú starostlivosť Klinika popálenín a rekonštrukčnej chirurgie a tkanivová banka. V rámci slobodnej voľby lekára je nemocnica otvorená aj pre pacientov z iných regiónov, ktorí vo veľkej miere vďaka dobrému menu nemocnice túto možnosť aj využívajú.

debata chyba
Viac na túto tému: #nemocnica #nemocnice #košická nemocnica