Mezoterapia pomôže suchej a zvädnutej pleti - napiť sa

Ženám s mastnou pleťou nevyhovuje, že sa nepríjemne leskne, trápi ich akné, často navštevujú kozmetičku a... zdá sa, že problém nemá konca kraja.

04.03.2011 06:00
debata
Kozmetička Jana Roig pri práci. Foto: Dana Závadová
Kozmetička Jana Roig Kozmetička Jana Roig pri práci.

Suchá pokožka tiež nie je výhra. Skôr starne (resp. vráskavie), vytráca sa z nej vlhkosť, olupuje sa, nie je pružná… Čo s ňou?

Okrem používania vhodných hydratačných krémov a olejov určených na suchú pokožku, ponúkajú v kozmetických salónoch novú a účinnú metódu – mezoterapiu, pre ženy so suchou, zvädnutou a ochabnutou pleťou. Ide o intenzívnu hydratáciu, resp. vypnutie pleti, ktorá má podobný účinok ako lifting.

Jana Roig, ktorá túto metódu ponúka vo svojom bratislavskom salóne krásy Harmony, vysvetlila, že ide o vpravovanie kyseliny hyalurónovej (vo vysokej koncentrácii) do podkožia. Robí sa to postupne, najskôr čelo, líca, brada, horná pera. „Na časť tváre, ktorú ošetrujeme, sa najskôr natrie sérum s kyselinou hyalurónovou, potom po nej prejdeme valčekom, tzv. dermarolerom, s polmilimetrovými až milimetrovými ihličkami. Zvolia sa podľa toho, aký intenzívny efekt chceme dosiahnuť.“

Počas tohto procesu sa objavia na koži jemnučké ranky s trochou krvi, podobné poštipnutiu komárom. „Znamená to, že sme sa dostali do krvného obehu, až do hlbšej vrstvy kože. Preto sa mezoterapia považuje za revolučnú metódu,“ objasnila kozmetička a dodala, že opakovaným narúšaním pleti sa vytvárajú nové kolagénové elastínové vlákna, stimuluje sa ich tvorba a zvyšuje ich pevnosť. Keďže je pleť zo zapracúvania kyseliny podráždená a červená, nanesie sa na ňu upokojujúca maska na báze morských rias, ktoré viažu vodu, s čučoriedkami a vitamínom C, ktorý zas sťahuje cievy. Vďaka nej sa kyselina hyalurónová z tváre „nevyparí“.

Keďže je mezoterapia radikálnejší zákrok, je pred ňou potrebná dezinfekcia pokožky a znecitlivenie lidokainom (tekuté anestetikum). „Zákrok nie je najpríjemnejší, je trochu bolestivý, ale dá sa vydržať,“ povedala Jana Roig a ženám, ktoré oň prejavia záujem, odporúča niekoľko pravidelných ošetrení, každý druhý týždeň – dohromady štyri. Potom stačí „udržiavačka,“ dve ošetrenia za pol až trištvrte roka.

To, čo sa stane so suchou špongiou, ktorú namočíme do vody, sa stane s našou pokožkou po mezoterapii. Vystrie sa, napije sa, je šťavnatá. Požadovaný efekt vidno najviac na lícach – sú vyslovene hebučké a pevné, tvár omladne. Čo ešte možno mezoterapiou docieliť, je aj vyhladenie jazvičiek po akné. Tým, že sa v pleti kumuluje voda, jazvičky sa vypĺňajú. Dva dni po zákroku sa treba vyhýbať slnku, kúpalisku, saune. Dôležitý je prísun tekutín a niekoľkokrát denne natrieť pleť silným hydratačným alebo výživným krémom. Vďaka tomu sa na koži, ktorá sa povrchovo narušila, vytvorí ochranný plášť a voda sa z nej nemôže vyparovať.

Toto oštrenie sa dá absolvovať v ktoromkoľvek ročnom období – pretože kyselina hyalurónová je telu vlastná látka, uviedla Jana Roig.

Jana Roig

je kozmetička, má niekoľko certifikátov, napríklad z farebnej typológie, ovláda niekoľko druhov masáží.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kyselina hyalurónová #mezoterapia #suchá pleť #lifting #kolagénové vlákno