„A dosť!“ Hviezda seriálu Beverly Hills a hrdý tatko piatich synov podstúpil sterilizáciu

Obľúbený americký herec Brian Austin Green (50), ktorý si v kultovom mládežníckom seriáli Beverly Hills z 90. rokov zahral sympatického Davida, podstúpil sterilizáciu, keď mal najmladší z jeho piatich synov dva mesiace.

16.01.2024 06:00
Brian Austin Green Foto:
Brian Austin Green má päť detí, a všetko sú to synovia.
debata

Herec vo vlastnom podcaste Oldish okrem faktu, že podstúpil takzvanú vazektómiu, priznal aj to, že žiadne z jeho piatich detí nebolo plánované, ale vždy chcené. „Je to vtipný príbeh. Vždy som si ale povedal, že je to v poriadku a dieťa môže prísť. Milujem svoje deti a nikdy som sa žiadneho nechcel vzdať,“ priznala hviezda.

Brian Austin Green má deti s tromi rôznymi ženami. Okrem malého Zanea, ten v lete oslávi dva roky, je ešte otcom Kassiusa (21), ktorého má s bývalou partnerkou, americkou herečkou Vanessou Marcilovou (55). Ďalších troch synov, Noaha (11), Bodhiho (9) a Journeyho (7), mu porodila bývalá manželka, slávna herečka a modelka Meghan Foxová (37). Ani partnerstvo s ňou nevydržalo, rozviedli sa po dvanástich rokoch manželstva v roku 2022.

Nová partnerka, austrálska tanečnica Sharna Burgessová (38), oceňuje, že jej partner podstúpil vazektómiu, aby ona nemusela brať antikoncepciu, čo ju vraj vždy „otravovalo“. Obaja nevylúčili, že ich rodina sa v budúcnosti ešte môže rozrásť, avšak, ako priznali, zrejme by to bolo prostredníctvo umelého oplodnenia.

„Som za to naozaj vďačná. Je to veľká a krásna vec, ktorú urobil. Zabezpečuje mi pohodlie a odbremeňuje ma od stresu v sexuálnom živote. Nebudem sa musieť trápiť, či som, alebo nie som tehotná,“ pochvaľuje si Sharna Burgessová.

Vazektómia je chirurgický zákrok, pri ktorom dochádza u muža k prerušeniu semenovodu, ktorý počas ejakulácie odvádza spermie zo semenníkov a nadsemenníkov do močovej trubice. Spermie sa tak nedostanú von, ale rozložia sa a vstrebajú vnútri tela. Mužskú sterilizáciu však možno operačným zákrokom zrušiť a znovu obnoviť plodnosť. V porovnaní so sterilizáciou u ženy je vazektómia šetrnou metódou s nízkym rizikom komplikácií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plodnosť #neplodnosť #semenovod #mužská plodnosť