„Ahoj, bábo, želám ti…“ Seniori z domova vyrobili nedonoseniatkam pletené darčeky, deti z nemocnice im poslali nádherné odkazy

Malí pacienti z neonatologického oddelenia Univerzitnej nemocnice v Martine dostali krásne darčeky, ktoré pre nich vyrobili seniori z domova dôchodcov.

25.02.2024 11:00
chobotnicky Foto:
Pletené darčeky pre deti.
debata (1)

Pletené dečky, papučky a chobotničky pre predčasne narodené deti prišla na kliniku odovzdať riaditeľka Základnej školy s materskou školou pri Univerzitnej nemocnici Martin Renáta Šmáliková. Škola spolupracuje s občianskym združením Moje šťastné dieťa, ktoré má vytvorený medzigeneračný projekt Som tu pre teba.

Do zážitkového interaktívneho programu sa zapojili seniori z Domova sociálnych služieb Senecio v Devínskej Novej Vsi, ktorí vytvárali detské prikrývky špeciálnou technikou pletenia bez ihlíc.

Deti hospitalizované v Národnom ústave detských chorôb napísali odkazy pre bábätká, ktoré sú priložené pri každej deke či topánočkách. „Ahoj, bábo, želám ti, aby si bolo zdravé a šťastné, aby si vždy robilo radosť a malo úsmev na perách," napísalo jedno dieťa. Ďalšie zaželali: „Veľa sa usmievaj,“ alebo: „Prinášaj svojim rodičom radosť.“

Hlavnou myšlienkou projektu je prepojenie najstaršej, mladšej a najmladšej generácie. Okrem relaxácie pri pletení prináša seniorom pocit užitočnosti a radosť, že vlastnoručne vyrobenou prikrývkou obdarujú novorodeniatko v nemocnici.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nedonosené deti