Chcete schudnúť? Namiesto kávy pite tento nápoj

Namiesto kávy pite každé ráno škoricovo-medovú vodu. Táto kombinácia stimuluje metabolizmus a znižuje pocity vlčieho hladu.

23.04.2017 06:00
schudnúť, chudnutie Foto:
Štúdie preukázali, že škorica znižuje hladinu cukru v krvi a tým pomáha bojovať proti vlčiemu hladu.
debata (1)

Škorica nielenže chutí, ale aj pomáha pri chudnutí. Toto korenie s obľubou používali už naši dávni predkovia. Možno ani vy ste doteraz netušili, že sa považuje za dokonalého odbúravača tukov. Má veľa pozitívnych účinkov, ale najdôležitejšie sú tieto:

Pozitívne účinky škorice

Obsahuje veľa balastných látok, ktoré podporujú trávenie. Obsahuje veľa minerálnych látok ako je vápnik, mangán, železo, horčík alebo draslík. Obsahuje veľké množstvo antioxidantov, ktoré chránia naše bunky. Éterické oleje v korení pôsobia protizápalovo a uvoľňujúco na naše črevné svalstvo. Štúdie preukázali, že škorica znižuje hladinu cukru v krvi a tým pomáha bojovať proti vlčiemu hladu.

Škorica s medom – úžasná kombinácia

S cieľom stimulovať metabolizmus, by ste mali namiesto kávy piť chutnú škoricovo-medovú vodu – ráno a večer. Pomáha pri chudnutí a posilňuje imunitný systém. Med pozostáva až z 50 percent z fruktózy, ktorá sa v tele štiepi oveľa pomalšie ako glukóza. Znamená to, že pri konzumácii medu ostáva pocit sýtosti dlhšie.

Recept:

2 čajové lyžičky medu 1 čajová lyžička škoricového prášku 250 ml horúcej vody alebo mlieka

Príprava:
Med a škoricu rozmiešajte v horúcej vode a pite na lačný žalúdok. Pozor, voda sa nesmie variť!

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #trávenie #metabolizmus #vlčí hlad #antioxidanty #škorica #fruktóza