Olivový olej pomáha pri problémoch s potenciou. Dlhodobo!

Podľa gréckej štúdie si olivový olej lepšie plní úlohu potencie, ako viagra.

10.09.2018 06:00
olivový olej Foto:
Stredomorská strava zahŕňa konzumáciu čerstvej zeleniny, orieškov, rýb a samozrejme, olivový olej nesmie chýbať.
debata (5)

Chcete dostať do spálne viac vášne? Alebo sa už úplne vytratila? Za normálnych okolností siahnu páry v takých situáciách po viagre. Grécka štúdia však naznačuje, že nemusia. Pretože podľa štúdie aténskej univerzity je olivový olej účinnejší ako chémia. Vedecký tím zistil, že dlhodobá konzumácia olivového oleja by mala zvýšiť potenciu v starobe. Kto teda chce svoj život skvalitniť, mal by presedlať na stredomorskú stravu.

Táto strava zahŕňa konzumáciu čerstvej zeleniny, šalátu, orieškov, rýb a samozrejme, olivový olej nesmie chýbať. Červené mäso a tučné mliečne produkty hrajú menšiu rolu. Odporúčajú sa tiež výrobky z kozieho a ovčieho mlieka, paradajky a dokonca aj pohárik červeného vína. Takto a podobne sa totiž stravovali účastníci gréckej štúdie. 600 mužov prísne prispôsobilo svoje návyky predpísanej diéte. Najdôležitejším aspektom bolo vymeniť maslo za olivový olej. Každý, kto sa takto stravoval, znížil riziko problémov s erekciou až o 40 percent. Muži, ktorí konzumovali týždenne deväť polievkových lyžíc oleja, mali v tele tiež viac testosterónu.

A ako pôsobí olivový olej na potenciu mužov? Podľa vedúcej výskumníčky Dr. Christiny Chrysohoou pomáha olej rozširovať krvné cievy. V penise sú obzvlášť úzke. Často tak poukazujú problémy ako udržať erekciu alebo vôbec dopracovať sa k orgazmu, na aterosklerózu. Ide o chorobné ukladanie tukov v krvných cievach, ktoré môžu dokonca viesť k infarktu. Rozšírením artérií nemôže ku krvnej zrazenine dôjsť a penis je naďalej schopný erekcie.

Dobrá správa je, že olivový olej má dlhodobý účinok. O viagre sa to tvrdiť nedá. Tá pomáha pri problémoch s erekciou, dlhodobo však stav nezlepšuje. Oplatí sa, ak na stredomorskú stravu a konzumáciu olivového oleja presedlajú obaja partneri. Už roky je totiž známe, že olivový olej má pozitívne účinky na kardiovaskulárne ochorenia, konzumáciou tohto oleja im môžeme do istej miery predísť. Okrem toho nesmieme zabúdať na antioxidanty, ktoré v oleji sú. Chránia naše bunky pred nadmerným opotrebovaním voľnými radikálmi. Podľa jednej štúdie z Granady je dokonca lepšie, ak zeleninu smažíme a nie varíme, pretože pri varení sa antioxidanty strácajú. A to sa o vyprážaní povedať nedá!

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #potencia #erekcia #olivový olej #testosterón #stredomorská strava