S týmito potravinami získa vaše telo dostatok vody

Kto pije nepravidelne a málo vody, cíti sa unavený a vyčerpný. Občas na túto povinnosť zabúdame, a to nielen v lete. Dobrou správou je, že existuje aj niekoľko potravín, ktoré telo zásobia dostatkom vody a zároveň ho zasýtia.

25.09.2018 06:00
paprika Foto:
Paprika má obzvlášť vysoký obsah vitamínu C a A, predovšetkým červené varianty.
debata

Paprika

Paprika obsahuje až 92 percent vody, čím sa zaradila k druhom zeleniny, ktoré poskytujú najviac vody. Okrem toho má obzvlášť vysoký obsah vitamínu C a A, predovšetkým červené varianty. Paprika môže byť aj ideálnym olovrantom medzi hlavnými jedlami v kancelárii.

Vodový melón

Už názov napovedá, že obsahuje veľa vody. A je to tak. Presne povedané, skladá sa až z 90 percent vody a podporuje tým telo pri regenerácii. Melón má okrem toho aj ďalšie zdravé účinky pre pleť, preto sa dá použiť aj ako maska na tvár.

Šalát

Predovšetkým ľadový šalát patrí so svojimi 96 percentami vody k hviezdam spomedzi šalátov, ktoré nás zásobia vodou. Ale aj iné druhy sa odporúčajú ako ľahký obed či večera. A pozor, šalát nemusí byť vždy nudný a zelený. Možno ho skombinovať s inými čerstvými potravinami, ktoré obsahujú veľa vody.

Bobuľové ovocie

Černice, čučoriedky či maliny – obsahujú až 92 percent vody, patria k presvedčivým dodávateľom antioxidantov, hodia sa ako občerstvenie po tréningu a pôsobia preventívne proti zápalu.

Uhorky

S obsahom vody, ktorý je rovnako vysoký ako v prípade šalátu, je uhorka skutočným skrášľovačom, pretože pozitívne pôsobí na pleť. Hodí sa do zeleninového šalátu, výborný je uhorkový šalát, ale vhodná je aj na olovrant.

Paradajky

Obsah vody: 90 percent. Paradajky nie sú len červené, môžu byť aj žlté, oranžové či zelené, čím prinesú do našich šalátov pestrosť a radosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #pitný režim #zelenina #únava #vitamín C #antioxidanty