Odborník na výživu: Ktoré tuky sú dobré pre teplú, a ktoré pre studenú kuchyňu?

Vyraďte z jedálnička priemyselne spracúvané tuky, predovšetkým sa vyvarujte ich používania v studenej kuchyni. Tepelne najstabilnejšie sú tie, ktoré obsahujú mononenasýtené a nasýtené mastné kyseliny. Ktoré to sú? A ako je to so živočíšnymi tukmi? Viac vo videu výživový poradca Petr Havlíček.

07.04.2022 06:00
debata
Video
Známy výživový poradca Petr Havlíček o tukoch.

Petr Havlíček (* 1969) je jeden z najznámejších českých výživových poradcov. Je absolventom Vysokej školy poľnohospodárskej v Brne, výživou a zdravým životným štýlom sa zaoberá už od roku 1995. Najviac sa zapísal do povedomia osemročným účinkovaním v seriáli TV Prima „Ste to, čo jete“, mal tiež obľúbený program na Rádiu Impuls, o výžive napísal 6 kníh. K jeho klientom patria či patrili mnohí vrcholoví športovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) aj ďalšie celebrity.

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tuky #nasýtené tuky #výživový poradca