Odborník na výživu: Len mäso! Môže "mäsožravá diéta" vyriešiť niektoré zdravotné problémy?

Čo je "carnivore diet"? "Mäsožrútstvo" je najextrémnejšia forma ketogénnej diéty. To, čo súvisí so sacharidmi či rastlinnou stravou, je z jedálnička vylúčené. Máte možnosť konzumovať všetko zo zvieraťa.

09.06.2022 06:00
debata (2)

Miernejšie formy tejto diéty pripustia aj konzumáciu mliečnych výrobkov ako syry alebo vajcia. Ale v každom prípade ide o stravovanie primárne založené na živočíšnych produktoch – vysokotučná, nízkosacharidová ketogénna diéta. V Spojených štátoch má stále väčší počet priaznivcov. Vraj rieši zdravotné problémy – najmä autoimunitné a psychické. Má množstvo priaznivcov i odporcov. S ktorou skupinou súhlasí výživový poradca Petr Havlíček?

Video
Odborník na výživu Petr Havlíček o "mäsožravej" diéte.

Petr Havlíček (* 1969) je jeden z najznámejších českých výživových poradcov. Je absolventom Vysokej školy poľnohospodárskej v Brne, výživou a zdravým životným štýlom sa zaoberá už od roku 1995. Najviac sa zapísal do povedomia osemročným účinkovaním v seriáli TV Prima „Ste to, čo jete“, mal tiež obľúbený program na Rádiu Impuls, o výžive napísal 6 kníh. K jeho klientom patria či patrili mnohí vrcholoví športovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) aj ďalšie celebrity.

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #mäso #ketogénna diéta #výživový poradca