Niekedy umytie napácha viac hygienickej škody ako úžitku. Znie to ako paradox, ale niektoré potraviny je dobré z hygienických, ale aj kulinárskych dôvodov pred spracovaním neumývať. Prípadné baktérie totiž s pomocou vody rozprskáme všade po kuchyni. A, ruku na srdce, po umytí potraviny obyčajne dôkladne neosušíme a nevydezinfikujeme kuchynskú linku ani riad, upozorňuje odborník na výživu Petr Havlíček.
Video
Niektoré potraviny je dobré z hygienických, ale aj kulinárskych dôvodov pred spracovaním neumývať.
Petr Havlíček (* 1969) je jeden z najznámejších českých výživových poradcov. Je absolventom Vysokej školy poľnohospodárskej v Brne, výživou a zdravým životným štýlom sa zaoberá už od roku 1995.
Najviac sa zapísal do povedomia osemročným účinkovaním v seriáli TV Prima „Ste to, čo jete“, mal tiež obľúbený program na Rádiu Impuls, o výžive napísal 6 kníh. K jeho klientom patria či patrili mnohí vrcholoví športovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) aj ďalšie celebrity.
Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.