Odborník na výživu: Ktoré potraviny pred spracovaním umyť a ktoré nie?

Niekedy umytie napácha viac hygienickej škody ako úžitku. Znie to ako paradox, ale niektoré potraviny je dobré z hygienických, ale aj kulinárskych dôvodov pred spracovaním neumývať. Prípadné baktérie totiž s pomocou vody rozprskáme všade po kuchyni. A, ruku na srdce, po umytí potraviny obyčajne dôkladne neosušíme a nevydezinfikujeme kuchynskú linku ani riad, upozorňuje odborník na výživu Petr Havlíček.

28.07.2022 06:00
debata (4)
Niektoré potraviny je dobré z hygienických, ale aj kulinárskych dôvodov pred spracovaním neumývať.

Petr Havlíček (* 1969) je jeden z najznámejších českých výživových poradcov. Je absolventom Vysokej školy poľnohospodárskej v Brne, výživou a zdravým životným štýlom sa zaoberá už od roku 1995.

Najviac sa zapísal do povedomia osemročným účinkovaním v seriáli TV Prima „Ste to, čo jete“, mal tiež obľúbený program na Rádiu Impuls, o výžive napísal 6 kníh. K jeho klientom patria či patrili mnohí vrcholoví športovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) aj ďalšie celebrity.

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #hygiena #jedlo #Rozum v rúre #odborník na výživu #umytie
Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy