Cesta za zdravím sa začala

Vykročili na ňu naše štyri čitateľky a jeden čitateľ. Projekt denníka Pravda im pomôže nielen zbaviť sa nadbytočných kilogramov, zlepšiť zdravotný stav, ale aj úplne zmeniť doterajší životný štýl.

15.03.2023 11:29
cesta za zdravím chudnutie Foto:
Finalisti výzvy Cesta za zdravím
debata

Finalistom poradia špičkoví odborníci z tímu Planeat na čele s expertom na výživu Michalom Páleníkom, obezitologičkou Adelou Penesovou z Biomedicínskeho centra SAV, kondičným trénerom a fyzioterapeutom Viktorom Olivom a výživovým poradcom Milanom Sedliakom. Ušijú každému z účastníkov na mieru jedálny lístok, nastavia pohybové aktivity, ale vysvetlia aj, prečo je pri chudnutí dôležitý kvalitný spánok a zvládanie stresu. Prihliadnu, samozrejme, aj na ich pracovné vyťaženie, starostlivosť o rodinu a ďalšie okolnosti.

Na úvod absolvovali všetci piati finalisti kompletné lekárske vyšetrenia a v rukách majú už aj prvé odporúčania od odborníkov. Z výsledkov zistili napríklad svoje hodnoty cholesterolu, krvného tlaku alebo funkciu štítnej žľazy a ďalších parametrov významne ovplyvňujúcich chudnutie.

Dobrovoľníci sa netaja tým, že už vyskúšali množstvo diét, ale bezúspešne. Päťku účastníkov čaká náročných desať týždňov, počas ktorých im experti v nastavenom programe budú pomáhať. Formou jednoduchej úpravy stravy im pomôžu natrvalo zmeniť stravovacie návyky a životný štýl.

Cesta za zdravim Finalisti Mohlo by Vás zaujímať Sledujte finalistov výzvy na ich ceste za zdravím a pridajte sa!

Víťazom projektu bude každý účastník, ktorému sa podarí nastaveným programom prejsť, znížiť hmotnosť a zlepšiť svoj zdravotný stav. Všetci sú odhodlaní náročné dni zvládnuť a najmä dodržiavať rady odborníkov aj po skončení projektu a žiť zdravšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cesta za zdravím