Rádiobudík darujte nepriateľom

Rádiobudík nežiaduco navyšuje v citlivej fáze regenerácie organizmu súčet celodenných elektromagnetických vplyvov. Za pozornosť stojí aj fakt, že ovplyvňuje pôsobenie užívaných liekov.

16.12.2008 21:12
technika - prístroj - elektrospotrebič -... Foto:
Elektrospotrebiče rušia nočnú regeneráciu organizmu.
debata

Rádiobudík, ako každý elektrospotrebič, vytvára elektromagnetické pole, ktoré negatívnym spôsobom ovplyvňuje živé organizmy. Navyše sa zvyčajne nachádza neďaleko hlavy či na dosah ruky, a to počas celej spánkovej regenerácie organizmu. Merania vedcov preukázali, že elektromagnetické pole rádiobudíka bezprostredne ovplyvňuje chemické procesy, ktoré v tele počas spánku prebiehajú. Okrem iného sa znižuje tvorba hormónu melatonín, čím sa negatívne ovplyvňuje fungovanie imunitného systému a potrebná regenerácia buniek, čo môže viesť k vzniku rôznych disfunkcií a chôrob vrátane rakoviny.

Argument, že intenzita elektromagnetického poľa, ktoré vyprodukuje rádiobudík, je zanedbateľná, podľa zainteresovaných vedcov neobstojí, pretože zatiaľ nie je známe, čo je pre človeka zanedbateľná intenzita elektromagnetického poľa. Treba tiež rátať s tým, že rádiobudík vlastne dopĺňa súčet celodenných elektromagnetických a rádioaktívnych vplyvov. Za pozornosť stojí aj fakt, že elektromagnetické pole ovplyvňuje v ľudskom organizme pôsobenie užívaných liekov.

Odborníci radia: Vyhoďte zo spálne všetky elektrospotrebiče! Ak to nie je možné, alebo sa elektrospotrebiče nachádzajú v bezprostrednej blízkosti spálne, povyťahujte večer všetky prístroje zo zásuviek – ak sú zástrčky v zásuvkách, prístroje produkujú žiarenie, aj keď nepracujú. Zo spálne odstráňte aj elektrické podušky a, samozrejme, mobilné telefóny.

debata chyba