Ústna voda nepotrebuje alkohol

- inzercia - Problematická zložka sa naďalej používa v mnohých kozmetických produktoch. Alkohol sa ešte stále používa ako rozpúšťadlo niektorých účinných zložiek, napríklad éterických olejov, v ústnych vodách. Ide o veľmi problematickú záležitosť, predovšetkým s ohľadom na jeho používanie u detí, chronicky chorých ľudí alebo u tehotných žien.

13.05.2012 08:00
Žena a Meridol
debata

Navyše, mnohí spotrebitelia očakávajú od alkoholu jeho dezinfekčný účinok. Tento názor je medzi ľuďmi veľmi rozšírený, avšak nesprávne sa interpretuje. Podľa Dr. Jan Massnera, člena tímu výskumu meridol vo firme GABA, "štúdie preukázali, že etanol je dostatočne účinný ako dezinfekčný prostriedok – avšak nie v koncentrácii, ktorá sa používa v ústnych vodách. Táto by mala byť približne 40% – iba tak možno dosiahnuť želaný efekt. Koncentrácia alkoholu v ústnych vodách je však obvykle v rozpätí 5 až 27%. Znamená to, že alkohol používaný v mnohých ústnych vodách neprináša z antibakteriálneho hľadiska žiadnu výhodu.

Meridol

Testy ďalej preukázali, že existuje priama závislosť medzi obsahom alkoholu a pocitom bolesti vyvolaným v ústnej dutine. Inými slovami, čím viac alkoholu ústna voda obsahuje, tým viac bolesti môže spôsobiť. Vo všeobecnosti platí, že deti, dospievajúca mládež, tehotné ženy a ľudia so závislosťou od alkoholu by mali používanie ústnych vôd s obsahom alkoholu úplne vylúčiť. Kombinácia účinných látok aminfluoridu a fluoridu cínatého je klinicky preukázaná. Táto prispieva k odstráneniu zvyškov bakteriálneho povlaku a dlhodobo zabraňuje tvorbe nového zubného povlaku. Výsledkom je regenerácia podráždených ďasien. Zároveň duálny fluoridový systém zabezpečuje ochranu pred vznikom zubného kazu.

Viac informácií o produktoch Meridol Halitosis nájdete na tejto stránke.

debata chyba