Čo prezrádza farba očí o našom zdraví

Farba našich očí hovorí o našom zdraví viac, ako si myslíme. Či máme sklony k úzkosti, depresiám alebo závislosti. Akej farby sú vaše? Hnedé, orieškové, modré, zelené či sivé?

10.05.2017 06:00
oči, starostlivosť, krása Foto:
Prezradia viac, ako si myslíme.
debata

Niekoľko štúdií naznačilo, že farba očí vypovedá o tom, či máme napríklad dobrý metabolizmus, sme náchylnejší na depresiu alebo sa u nás rozvinie ochorenie dýchacích ciest.

Hnedé oči

Väčšina ľudí na svete má hnedé oči. Výsledok štúdie univerzity v Colorade ukázal, že títo ľudia majú len zriedka poruchy pigmentácie. Zato však častejšie trpia metabolickými ochoreniami alebo majú problémy s pečeňou či slezinou.

Svetlohnedé oči

Osoby so svetlohnedými očami sú náchylní k zažívacím a dýchacím problémom. Odborníci im odporúčajú nutričné poradenstvo a pravidelné detoxikačné kúry. Okrem toho sú podľa štúdie American Pain Society ľudia s orieškovými očami citlivejší na bolesť a náchylní k úzkosti.

Modré alebo sivé oči

Títo ľudia sú zväčša citliví na slnečné žiarenie. Celý rok by mali venovať pozornosť o starostlivosť pokožky s ochranou proti UV žiareniu a nosiť slnečné okuliare. Okrem toho majú podľa štúdie, zverejnenej v odbornom časopise v American Journal Of Medical Genetics Part B", sklony k závislosti od alkoholu vyššie, ako ľudia s tmavými očami.

Zelené oči

Ľudia so zelenými očami majú vyšší prah bolesti ako modrookí či hnedookí. Sú menej ohrození depresiou, ale rovnako ako modrookí by sa mali celoročne chrániť pred UV žiarením.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pečeň #bolesť #depresia #závislosť #úzkosť #farba očí #UV žiarenie