Štyri aplikácie, ktoré sa starajú o zdravie

Neviete si u lekára ani za svet spomenúť, aké antibiotiká ste užívali naposledy? Trpíte dlhým covidom? Alebo chcete byť len vo forme? Poistencom Dôvery pomôže viacero aplikácií.

15.09.2021 00:00
dovera pr nepouzivat

Mobilné medicínske aplikácie sú pomocníci súčasnosti — ponúkajú komplexnú podporu pri prevencii aj pri liečbe. Ich výhodou je dostupnosť, sú k dispozícii kedykoľvek a kdekoľvek. Stačí mať so sebou mobilný telefón. Tieto môžu využívať poistenci Dôvery bezplatne. 

2dovera-apka - vyska
  1. Mobilná aplikácia Dôvera – Idete s dieťaťom k lekárovi a jeho kartička poistenca ostala doma? Kartu poistenca aj covid preukaz EÚ máte vždy na jednom mieste v mobilnej aplikácii Dôvera. Päťkrát v roku môžete vďaka nej čerpať príspevok 30 eur na ošetrenie u zubného lekára alebo na dentálnu hygienu. Ak si zdravotné poistenie platíte sami, v apke Dôvera to urobíte jedným prstom. Užívali ste antibiotiká, ale pri návšteve lekára si už nespomínate na ich názov? V zdravotnej karte vo svojej apke nájdete zdravotné záznamy vrátane diagnóz a užívaných liekov.


vitadio - foto
  1. Apka Vitadio Health poskytuje na diaľku vzdelávaciu a psychosociálnu podporu pacientom s cukrovkou 2. typu od 18 rokov. Poistenci Dôvery sa vďaka nej dostanú bezplatne k programu, v ktorom pacient priebežne konzultuje svoju životosprávu s nutričnou terapeutkou. Cukrovka nie je okrajový problém, trápi viac ako 350-tisíc obyvateľov Slovenska a každý rok pribúdajú ďalší. „Schudla som, navyše som výrazne zlepšila svoj krvný cukor a lekárka ma pochválila za výbornú kompenzáciu cukrovky,“ hodnotí program 47-ročná Denisa.


zhiva 2 2
  1. Zhiva.sk – Ak sa po prekonaní covidu stále necítite dobre, mobilná aplikácia môže pomôcť aj pri dlhom covide. Na jej aktiváciu je potrebný prístupový kód, ktorý poistenci Dôvery získajú na webovej stránke zdravotnej poisťovne. Na začiatku sa odporúča zmerať si vážnosť príznakov pomocou niekoľkých otázok. Pri únave, úzkosti a dýchavičnosti pomôžu jednoduché dychové videocvičenia. Apka obsahuje overené informácie o dlhom covide a rady, ako ho zvládnuť. Môžete si ich prečítať alebo vypočuť ako podcast. V časti Rady nájdete Covidpediu, encyklopédiu príznakov a spôsobov, ako ich riešiť a tiež zoznam lekárov, ktorí majú s liečbou dlhého covidu skúsenosti.


dovera, pr nepouzivat
  1. BodyFix.io – Špeciálne cviky napríklad pri bolestiach chrbtice podľa výberu fyzioterapeutov a trénerov prináša mobilná aplikácia, ktorú môžu poistenci Dôvery získať bezplatne. Obsahuje viac ako 300 cvikov s rôznym zameraním: napríklad na zdravý chrbát, ploché nohy, posilnenie stredu tela, jogu pre deti, ale aj cvičenia pre seniorov či pilates. Apka obsahuje aj dvojtýždňové rehabilitačné plány, dychové a posilňovacie cvičenia a úľavové polohy pre ľudí po prekonaní ochorenia covid-19.
chyba