Pokračovanie článku: Cukrovkár si pomáha sacharidovými jednotkami pri výbere potravín. Poradíme, ako na to

Ovocie

názov potraviny gramy množstvo
Ananás 140 1 koliesko, vážiť  
Banán 70 1/2 ks
Broskyňa, nektarinka 120 1 ks
Brusnice 100 (1 jogurtový téglik)
Ríbezle 110 6 pl (1 jogurtový téglik)
Čerešne 90 7 pl
Černice 140 9 pl (1 jogurtový téglik)
Čučoriedky 80 5 pl (1/2 jogurtový téglik)
Egreše 120 8 pl
Figy 70 1 ks
Pomaranč 150 1 ks
Grapefruit 170 1 ks
Hrozno 60 9 bobúľ
Hruška 90 1 malá
Jablko 90 1 malé
Jahody 160 10 ks
Kiwi 90 1 ks
Maliny 100 7 pl (1 jogurtový téglik)
Mandarínky 150 2 ks
Marhule 110 1 ks
Melón (červený) 200 vážiť
Slivky 90 4 ks
Sušené ovocie bez cukru 20 vážiť
Višne 85 20 ks

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #diabetes #cukrovka