Pokračovanie článku: Cukrovkár si pomáha sacharidovými jednotkami pri výbere potravín. Poradíme, ako na to

Jedlo

Započítava sa množstvo SJ jedla

Polievka – kurací vývar s rezancami 250 ml 1 SJ
Polievka šošovicová, šošovica, mrkva 250 ml 2 SJ
Gulášová polievka, zemiaky 250 ml 2 SJ
Hovädzí steak s vajcom a zemiakovými kroketami 80 g 2 SJ
Bravčové mäso s cestovinami a omáčka 140 g 5 SJ
Francúzske zemiaky 250 g, 250 g 5 SJ
Karfiolový mozoček, zemiaky 150 g, 150 g 3 SJ
Lečo s chlebom, chlieb 50 g, 50 g 2 SJ
Pečené kura s ryžou 100 g, 100 g 2 SJ
Pstruh na masle, zemiaky 150 g, 150 g 3 SJ
Plnená paprika, ryža, šťava a zemiaky 150 g 5 SJ
Králik na zelenine s ryžou 100 g 3 SJ
Zemiakové knedle plnené údeným mäsom a kapusta 300 g 5 SJ
Údené mäso so špenátom, knedľa 150 g 3 SJ
Vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom 150 g 5 SJ
Rizoto s bravčovým mäsom a syrom 130 g 3 SJ

Vysvetlivky: ks – 1 kus, PL – polievková lyžica, pohár – 0,2 l, jogurtový téglik – 0,1 l, SJ – sacharidová jednotka

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #diabetes #cukrovka