Urobte si online rezerváciu liekov na predpis cez PLUS eRecept

Inovatívny rezervačný systém liekov na predpis PLUS eRecept je najnovším online pomocníkom slovenského pacienta. Uľahčuje mu život pri výbere liekov na predpis a celý proces zjednodušuje. Rezervačný systém PLUS eRecept taktiež šetrí pacientovi čas a pomáha v hľadaní liekov, ktoré sú aktuálne vo výpadku, teda nedostupné vo väčšine lekární.

07.09.2023 00:00
odkaz
unipharma, pr, nepouzivat

Pacient si jednoducho cez svoj online účet vyhľadá liek, ktorý mu predpísal lekár a rezervuje si ho vo vybranej PLUS LEKÁRNI. Šetrí tak svoj čas zbytočnými opakovanými návštevami lekární a čakaním v rade. O možnosti vyzdvihnutia lieku je pacient vždy informovaný presne vtedy, keď je pre neho pripravený, a teda môže si ho v lekárni vyzdvihnúť.

V prípade liekov, ktoré majú výpadok, systém pacientovi ukáže, v ktorej lekárni na Slovensku jeho liek ešte majú na sklade. Ide o spoločný projekt virtuálneho zoskupenia nezávislých lekárnikov PLUS LEKÁREŇ a distribučnej liekovej spoločnosti UNIPHARMA – 1. slovenská lekárnická akciová spoločnosť.

Inovatívny nástroj

Rezervačný systém PLUS eRecept od PLUS LEKÁRNE bol vyvinutý v nadväznosti na aktuálne potreby pacientov a reflektuje na online trendy vo svete. Predstavuje elektronickú službu pre pacienta a rezerváciu jeho liekov viazaných na lekársky predpis – priamo pacientom vo zvolenej lekárni. Lieky teda čakajú na pacienta, nie opačne. Pacient vďaka PLUS eReceptu nemusí opakovane navštíviť lekáreň, či často pri „výpadkových“ liekoch odchádzať z lekárne s negatívnym výsledkom pri hľadaní svojho lieku.

„Ide o inovatívny nástroj, ktorý je len na svojom začiatku aj v rámci poskytovaných služieb a benefitov pre pacienta a samotné lekárne. Časom sa bude vyvíjať,“ povedal Marcel Šulo, výkonný riaditeľ UNIPHARMY. Do systému plánuje spoločnosť postupne pridávať nové služby či informácie pre pacientov, ktoré ho ešte viac zatraktívnia a skvalitnia.

Ako na to?

Pacient si svoje nevybraté elektronické recepty predpísane lekárom, ktoré celé Slovensko pozná tiež pod pojmom eRecept, nájde vždy vo svojom účte na portáli www.pluserecept.sk. Pacient si po prihlásení do svojho účtu jednoducho vyberie liek, ktorý si chce rezervovať a po pár klikoch zašle požiadavku na rezerváciu lieku priamo do ním zvolenej lekárne. Výber lekárne je vždy na ňom. Pri vytváraní rezervácie vidí, ktorá lekáreň má daný liek skladom v požadovanom množstve. Potvrdenie o tom, že rezervácia bola odoslaná dostane ihneď SMS-kou a e-mailom.

Po odoslaní sa pacientova rezervácia dostane do vybranej lekárne. Tá ju spracuje a pacient je o stave jeho rezervácie presne notifikovaný tak, ako to poznáme z bežného online nakupovania. Keď je liek pripravený na vyzdvihnutie, pacient dostáva notifikáciu s presnou informáciou o možnosti vyzdvihnutia lieku v lekárni.

Výhody pre pacienta

  • rezervácia lieku v spolupracujúcich PLUS LEKÁRŇACH po celom Slovensku, aktuálne je ich viac ako 90,
  • transparentný, jednoduchý a prehľadný rezervačný systém liekov na predpis,
  • lieky na predpis si pacient môže rezervovať odkiaľkoľvek – jednoducho online,
  • rezervácia lieku trvá len necelú minútu,
  • pacientovi sa po potvrdení rezervácie nestane, že jeho liek nemajú, ušetrí čas vďaka tomu, že nemusí chodiť do viacerých lekární a zháňať svoj liek,
  • liek čaká na pacienta a nie opačne. Pacient presne vie, kedy si svoj liek môže vyzdvihnúť.

Skúsenosti z praxe

Okrem pacientov, ktorí hľadajú svoj liek „vo výpadku“, si rezervačný systém PLUS eRecept našiel hneď na začiatku svojho fungovania aj priaznivcov v skupine pacientov s potrebou zaobstarania dietetických potravín. „Títo klienti svoje produkty objednávajú v obľúbenej lekárni a často je výber ich produktov spojený s dvojitou alebo trojitou návštevou lekárne, keďže nie vždy sú všetky potraviny skladom. Rezervačný systém PLUS eRecept im umožňuje si ráno jednoducho poslať rezerváciu svojich potravín a po príchode z práce si tieto produkty už iba vyzdvihnúť,“ povedal Branislav Linský, Business projektový manažér PLUS eReceptu. Inovatívny rezervačný systém aj týmto pacientom ušetrí kopec času, ktorý predtým venovali opakovaným návštevám lekární.

chyba