Kde cvičiť Zumbu? Vytvorte Zumba mapu Slovenska

Za hodinu môžete pri nej spáliť až 1000 kalórií. Vyformujete si telo, spevníte zadok, nohy, brucho a posilníte srdce. Telo vám zaplavia endorfíny, zhodíte zo seba stres, vypotíte problémy. Áno, reč je o fitness senzácii Zumba.

14.06.2010 12:19
debata

Cvičí ju aspoň raz týždenne 5 miliónov ľudí v 80 krajinách celého sveta. Vrátane Slovenska. Zumba sa rozšírila aj u nás, tak pomôžte vytvoriť jedinečnú Zumba mapu Slovenska a vyhrajte niektorú zo skvelých cien.

Stačí na stránke www.zumbahit.sk vpísať do formulára inštruktora cvičiaceho Zumbu a svoje osobné údaje. Traja vyžrebovaní získajú značkové Zumba oblečenie v hodnote 100 eur a ďalších 50 knihu z vydavateľstva Ikar. Zároveň vzniká Zumba mapa Slovenska s presným lokalizovaním inštruktorov (až na úroveň ulice v danom meste).

„Zostali sme prekvapení, koľko fanúšikov má Zumba na Slovensku a tak sme sa rozhodli všetkým zumbamaniakom spríjemniť chvíle pri počítači. Zumba mapa je spestrenie, je to projekt, ktorý nás baví a veríme, že spoločne zmapujeme všetkých zumba inštruktorov na Slovensku,“ vysvetľuje Peter Bielčik, marketingový riaditeľ vydavateľstva Ikar, ktoré tento projekt spustilo.

Zumba ovládla Slovensko Foto: Ikar
Zumba ovládla Slovensko Zumba ovládla Slovensko

Zumba mapa Slovenska je postavená na Google Maps, kde sú na mape Slovenska zaznačené logá Zumba ako miesta, kde sa cvičí. Mapa sa aktualizuje denne na základe nahlásených údajov od návštevníkov stránky. Pred zavedením inštruktora do mapy sa overuje, či je certifikovaný. Nový projekt odštartoval v utorok, za pár dni pribudlo na mape vyše 60 Zumba lokalít od Námestova po Šamorín, od Skalice až po Trebišov. A fanúšikovia tohto cvičenia majú už aj vlastnú stránku na Facebooku.

Zumbu vymyslel svetoznámy tréner celebrít Beto Perez úplne náhodou. Keď si zabudol hudbu na precvičovanie aerobiku, vytiahol z auta svoju obľúbenú kazetu s latino hudbou a začal improvizovať. Ľudia boli nadšení a dopyt po jeho hodinách začal vzrastať geometrickým radom. V Kolumbii sa stal taký populárny, že si ho speváčka Shakira najala ako choreografa pre jeden zo svojich albumov. Zumba začala prinášať do sveta fitness zábavu a nové šialenstvo uchvátilo milióny ľudí po celom svete.

debata chyba