Ľahšie, kratšie a efektívnejšie cvičenie vďaka Power Plate

Vibračný stroj Power Plate funguje na princípe prenášania trojrozmerných vibrácií do svalov, ktoré prirodzene aktivujú reflexívné svalové kontrakcie.

31.05.2011 13:45
Cvičenie na stroji prináša dva benefity:... Foto:
Cvičenie na stroji Power Plate prináša dva benefity: tvarovanie postavy a redukciu váhy.
debata

Táto technika je nenáročná a umožňuje komukoľvek bez ohľadu na vek či stupeň kondície vykonávať rýchly a efektívny tréning bez námahy kĺbov a iných častí tela. Power Plate ponúka nový rozmer kondičného a wellness cvičenia pre všetky vekové kategórie, životné štýly a telesné schopnosti.

Cvičenie na stroji prináša dva benefity: tvarovanie postavy a redukciu váhy. Tvarovanie sa odzrkadlí v krátkom čase, pretože vďaka vibrovaniu sa do cvičenia, resp. posilňovania zapájajú všetky svalové vlákna, a to podľa intenzity, ktorú si na stroji zvolíte – 30 Hz, prípadne 35, silnejší jedinci (muži) zvládnu aj 40. Tvarovacie výsledky vidno po dvadsiatich minútach pravidelného cvičenia (trikrát do týždňa). Avšak v prípade, že vašim cieľom je schudnúť, je potrebné pridať, zvýšiť dvadsať minút na tridsať.

Praktizujete tie isté cviky ako vo fitnesscentre na podložke, no vďaka vibráciam je váš tréning oveľa efektívnejší. Na fotkách to možno pôsobí pasívne: žena / muž stojí na stroji a „nič nerobí“. V skutočnosti však veľmi intenzívne trénuje. Na stroji sa dá aj skákať a na tréningu sa cvičiaci veľmi spotí, ak má prísneho trénera. Treba však dodržať zásadu: na Power Plate sa nesmie stáť (cvičiť) s vystretými nohami, ale v miernom podrepe. Váhu treba mierne preniesť do špičiek, no päty musia ostať na zemi. V opačnom prípade budete cítiť vibrácie v hlave, ktoré môžu spôsobiť bolesti hlavy, upozornila prezentérka Power Plate, Eva Kovářová.

Vo svete je Power Plate mimoriadne obľúbený. Možno ho nájsť vo fitness centre a cvičiť na ňom pod dozorom inštruktora, alebo v Power Plate štúdiu. Práve štúdia sú v ostatnom čase preferované pred fitness centrami – pre príjemnejší priestor a individuálny prístup. Stroj si však možno aj zakúpiť.

Výhody power plate:
- prevencia proti osteoporóze – pomôže nahradiť intenzívny pohyb ľuďom, ktorí nevládzu behať
- zvyšuje fyzickú silu, pružnosť tela a cirkuláciu krvi
- podporuje kardiovaskulárny systém
- zmierňuje príznaky celulitídy
- nenamáha kĺby

Pre koho je?
- pre všetkých, ale aj:
- pre starších – stačí, ak si zvolia jednoduché pozície a cviky, ktoré nie sú zaťažujúce pre kĺby
- pre postihnutých – na Power Plate možno prikladať jednotlivé časti – ruky, nohy, aktivovať ich, spevňovať

Zaujímavosť:
Power plate si vo svete obľúbili celebrity ako Madonna, Nicole Kidman, Kylie Minogue, Claudia Schiffer, Sting, Clint Eastwood a ďalší. Slovenskou tvárou stroja sa stal herec Maroš Kramár.

debata chyba