Zemiaky zmierňujú bolesť, tvaroh opuchy

Reumatické bolesti, zápal priedušiek alebo bolesti svalov? Spravte si zemiakový, olejový, horčicový alebo tvarohový obklad. Vysoko účinné!

08.09.2014 06:00
obklad, masáž Foto:
Po aplikácii obkladu je najlepšie pospať si.
debata (2)

Potrebovať budete gázu, ktorú na postihnuté miesto priložíte. Udrží „liek“, ktorý do nej zabalíte. Dbajte na to, aby bola postihnutá časť ovinutá a v teple. Obklad vnímajte ako liečbu, po ktorej je žiadúce relaxovať. V najlepšom prípade, pospať si aspoň hodinu.

Olejový obklad
Pripravíte ho z 1–10 percentnej zmesi silice a mastného oleja. Máte na výber, zvoľte, ktorý máte doma „po ruke“. Na bolesť a zápal pomáha nielen slnečnicový, ale aj olivový alebo mandľový. Gázu pokvapkáte 100 kvapkami olejovej zmesi a aby bola účinnejšia a čo najrýchlejšie pomohla, ohrejte obklad na radiátore. Následne priložte na boľavé miesto naolejovanou stranou a prikryte ho.

Horčicový obklad
Pomáha ľuďom, ktorých trápia bolesti svalov, zápal priedušiek či pľúc, alebo reuma. Bolesti by mali ustúpiť a s týmto obkladom pomerne rýchlo. Stačí skutočne päť minút. V prípade, že chcete obkladom liečiť zápal prínosových dutín, vymiešajte si z dvoch lyžíc horčicovej múčky kašu a natrite ju na čelo. Čo sa týka iných chorôb a ťažkostí, pripravte si štyri polievkové lyžice horčicovej múčky a zmiešajte s teplou vodou na kašu. Zabaľte do gázy a priložte na postihnuté miesto.

Zemiakový obklad
Podobne ako horčicový, zmierňuje bolesť, upokojuje a prehrieva. Zvoľte ho pri bolestiach chrbta alebo brucha. Príprava je jednoduchá. Uvarte pol kila zemiakov v šupke, ktoré neskôr rozpučíte v šatke. Obklad by mal mať tri centimetre, priložte ho na postihnuté miesto. Nechajte ho pôsobiť, až kým nevychladne. Najideálnejšie je po aplikácii zaspať.

Tvarohový obklad
Na rozdiel od zemiakového, tvarohový obklad chladí. No tiež pomáha pri bolesti, ktorú zmierňuje. Okrem toho je účinný pri opuchoch. Kĺby, vyvrtnutia, zapálené kŕčové žily, ekzém alebo červená pokožka po opálení – v takýchto prípadoch nad ním pouvažujte. Tvaroh izbovej teploty natrite na pripravenú gázu a primiešajte päť kvapiek arnikovej tinktúry. Priložte na postihnuté miesto a zaviažte. Odporúča sa liečba 20 minút, potom treba kožu umyť.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #zemiaky #olej #reuma #tvaroh #obklad #bolesť svalov #horčica