Potraviny bohaté na vlákninu
- celozrnný chlieb, šošovica, hrášok, fazuľa
Čerstvé ovocie a zelenina
- ovocie je ideálne na desiatu či olovrant, prípadne po jedle ako dezert. Pozor si ale dávajte na sladké druhy ovocia ako mango alebo hrozno, tieto môžu totiž vašu hladinu cukru v krvi zvýšiť až priveľmi. Ak ste milovníkom kompótov, uprednostnite radšej ovocie v prírodnej šťave pred ovocím v sirupe. Ak obľubujete sušené ovocie, jedzte ho radšej iba v malých množstvách. Sušené ovocie, najmä datle, totiž obsahuje veľké množstvo koncentrovaného cukru.

Potraviny bohaté na bielkoviny
- ako mäso, vajcia a syr. Odporúča sa konzumovať ich najmenej dvakrát denne. V prípade, že sa bojíte, že priberiete, jedzte radšej menšie porcie a majte na pamäti, že alternatívnym zdrojom bielkovín sú aj ryby a strukoviny.