Prehľad zliav v kúpeľoch pre samoplatcov. Ich výška závisí aj od zdravotnej poisťovne

Na to, aby ste si mohli ísť oddýchnuť do kúpeľov, nemusíte byť senior ani trpieť vážnym ochorením. Slúžia i ako relax a forma prevencie zdravotných ťažkostí.

19.10.2022 06:00
recepcia, relax, wellnes, kúpele, dovolenka Foto:
Všetky tri zdravotné poisťovne poskytujú zľavy aj na pobyty pre samoplatcov.
debata (1)

Na návštevu kúpeľov nepotrebujete nevyhnutne odporúčanie lekára, v posledných rokoch stúpa počet klientov, ktorí si pobyt hradia sami. Samoplatcovia tvorili vlani viac než polovicu hostí v slovenských kúpeľoch.

Väčšina návštevníkov príde do kúpeľov s ochoreniami pohybového ústrojenstva, napríklad bolesťami chrbta, svalov a kĺbov. Pre sedavý spôsob života čoraz viac ľudí trpí civilizačnými ochoreniami. Ak problémy podchytíte dostatočne skoro, nemusia ťažkosti prejsť do chronického ochorenia. Vyhnete sa farmakoterapii a jej možným vedľajším účinkom a na liečbu postačí aj krátky pobyt v kúpeľoch. Práve krátke, menej než týždeň trvajúce, pobyty sú momentálne najpopulárnejšie a využívajú ich hlavne mladí ľudia do 35 rokov.

Bez lekára

Aj v prípade, že pôjdete do kúpeľov ako samoplatca, ponúkajú poisťovne zľavy na pobyty, procedúry či na spoločenské podujatia. Väčšinou sa pohybujú v rozpätí od päť do dvadsať percent, podľa podmienok jednotlivých zariadení. Môžete vychutnať kúpanie v liečivej vode, bylinkové či fínske sauny, klasické masáže, lymfodrenáže alebo rôzne zábaly lacnejšie, aj bez odporučenia lekára. Jediné, na čo si musíte dávať pozor, je uplatnenie zľavy pred zakúpením služby predložením preukazu poistenca. Spätne vám ju totiž nemusia uznať.

Pozrite si ponuku svojej poisťovne

Union zdravotná poisťovňa má pre poistencov zľavy v najväčšom počte kúpeľov na Slovensku. V ponuke je až 21 kúpeľných zariadení. Klienti najviac ušetria v prírodných jódových kúpeľoch Číž, kde poisťovňa ponúka 20 % na všetky kúpeľné balíky. Rovnakú zľavu na ubytovanie a liečebné kúry dostanú návštevníci českých kúpeľov Františkove Lázně AQUAFORUM.

telefon, lekár, nástroje Čítajte aj Uvažujete nad zmenou? Čo ponúkajú jednotlivé zdravotné poisťovne

Výhodou je, že v niektorých zariadeniach sa zľava vzťahuje nielen na poistencov Unionu, ale aj na rodinných príslušníkov uvedených na objednávke. Ako jediná z poisťovní ponúka Union zľavy na pobyty napríklad v kúpeľoch v Turčianskych Tepliciach, v Lučivnej a v Sanatóriu Dr. Guhra v Tatranskej Polianke.

Dôvera ponúka pre svojich poistencov zvýhodnené ponuky v dvanástich zariadeniach. Najvýhodnejšie vychádza pobyt v kúpeľoch Nový Smokovec, situovaných v centre Tatranského národného parku. Tam si klienti môžu oddýchnuť v klimatických kúpeľoch v srdci prírody so zľavou 13 %. Okrem toho ponúka Dôvera svojim poistencom zľavu 10 % na vybrané pobyty na šiestich ďalších miestach vrátane Bardejova, Sliača či Vyšných Ružbách.

Všeobecná zdravotná poisťovňa uvádza pre svojich klientov zľavy v štrnástoro kúpeľoch. Oplatí sa im napríklad pobyt v klimatických kúpeľoch Štós, ktoré ležia na hranici Spišského Rudohoria a Slovenského krasu. V nich okrem zľavy 15 % na liečebné pobyty ponúkajú aj speleoterapiu a dýchacie cvičenia v jaskynnom ovzduší. Zľavy pre všetkých poistencov v rovnakej výške uvádzajú aj pobyty v termálnych kúpeľoch Piešťany a Smrdáky.

Ponuku zliav na kúpeľné pobyty a procedúry vo svojej poisťovni by si rozhodne mali pozrieť darcovia krvi. Všetky tri poisťovne majú k dispozícii zľavy až do výšky 25 % pre držiteľov Janského plakety.

Ilustračné foto.
Prehľad zliav v kúpeľoch pre samoplatcov
Názov zariadenia Union Dôvera VšZP
       
Kúpele Číž 20% zľava na všetky pobyty 10 % zľava na liečebné pobyty 10 % zľava na vybrané pobyty
       
Kúpele Brusno 10 % zľava na všetky pobyty 10 % zľava na všetky pobyty 10 % zľava na vybrané pobyty
       
Kúpele Nimnica 10 % zľava na vybrané pobyty 5 % na vybrané pobyty 10 % zľava na vstup do wellness
       
Kúpele Piešťany 15 % zľava na všetky pobyty + extra tri procedúry   15 % zľava na všetky pobyty
       
Františkove Lázně 20 % zľava na všetky pobyty    

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kúpele #zdravotné poisťovne #relaxácia #zdravie a prevencia