Plávajte letom zdravo. Čo si vziať k vode?

Kúpanie a plávanie patrí k najobľúbenejším prázdninovým a dovolenkovým aktivitám. Čo je dobré vziať si so sebou k vode?

26.07.2023 10:00
bazén, záhrada, žena, leto Foto:
Pri bazéne alebo jazere vám nesmie chýbať ani kvalitný krém na opaľovanie, slnečné okuliare, svetlý klobúk alebo šiltovka, balzam na pery s ochranným faktorom, krém po opaľovaní a pre istotu aj prípravok na spálenú pokožku.
debata

Na prvom mieste, samozrejme, plavky a nie iba jedny. Nezaberú veľa miesta a najmä zo zdravotného hľadiska je dobré si ich počas dňa vymeniť. Vlhkosť a aj materiál, z ktorého sú ušité, sú totiž ideálnou dvojicou na množenie patologických baktérií, ktoré môžu spôsobiť zápal močových ciest. Jeho prejavy sú mimoriadne nepríjemné. Počnúc močením, pocitom jeho nedostatočnosti, častejším nutkaním naň, ale i bolesťou v krížoch. Ak sa k tomu pridruží horúčka, zvracanie, bolesti hlavy, zimnica, môže sa infekcia dostať až do obličiek.

Pri bazéne alebo jazere vám nesmie chýbať ani kvalitný krém na opaľovanie, slnečné okuliare, svetlý klobúk alebo šiltovka, balzam na pery s ochranným faktorom, krém po opaľovaní a pre istotu aj prípravok na spálenú pokožku.

plavčík, záchranár, bazén, voda, kúpalisko, leto, utopenie Čítajte viac Topiaci sa nekričia zúfalo o pomoc. Ako vyzerajú štádiá topenia?

Zabavte sa

Ak chcete využiť na kúpanie celý deň, určite stojí za zváženie vziať si so sebou aj slnečník, najmä na miestach, kde sa nemáte možnosť ukryť do tieňa. Plávanie a opaľovanie si môžete spríjemniť s knižkou, časopismi, spoločenskými hrami, lúštením krížoviek či s obľúbenou hudbou v slúchadlách. Tí, ktorí chcú relaxovať aktívne, si môžu pribaliť loptu alebo bedminton. Veľa miesta nezaberie ani plážová deka, niektoré majú všitý aj praktický vankúšik, nafukovačka a nafukovací matrac.

Vo vode každý rýchlo vyhladne, zabaľte si so sebou vlastné jedlo do prenosnej chladničky. Peňaženku, kľúče od auta alebo mobil nenechávajte bez dozoru voľne položené na deke.

Zdravé dobroty k plávaniu:

  • zeleninové šaláty, melóny, mrkva, uhorky
  • sušené ovocie
  • hummus so zeleninou
  • zeleninové a ovocné mixované nápoje

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #letná sezóna #kúpanie